Træning med elastikker

Skrevet af Billig-fitness.dk.

Træning med elastikker er ikke længere et levn fra 80’erne. I dag er det på mode at træne med elastikker, og det vil helt sikkert kunne bidrage med variation. Ønsker du at prøve kræfter med elastikken, så får du her tips til, hvilke anderledes øvelser, du kan øve med elastik.

Fordelen ved at træne med elastikker

Fordelen ved at træne med elastikker er helt klart, at du får en særlig ubalanceret effekt, som udfordrer dine muskler, fordi de ikke bare skal udføre en øvelse - de skal samtidig også sørge for stabilitet og balance, noget som træner et hav af muskler på samme tid.

Invitation til syrefest

Hvis du har lyst til at mærke syren komme snigende, så bør du prøve en øvelse med elastik. Prøv at placere elastikken omkring dine knæ. Sæt dig i en position, der minder om en squatposition. Når du har fundet stillingen skal du gå som en krabbe sidelæns. Her kan du tage store eller små skridt alt afhængigt af, hvor stramt et elastik du har. Denne øvelse vil give dig syre i lår og baller, fordi du skal holde en statisk position, samtidig med at du skal bevæge dig kontrolleret til siden.

Genial genoptræning

Det kan være en god idé at have et elastik liggende uanset, om du har tænkt dig at bruge det til træning eller ej. En elastik kan hjælpe dig godt på vej, hvis du er blevet skadet og skal træne musklerne langsomt op igen. En elastik er dig behjælpeligt, fordi det minimerer risikoen for at skade dig selv yderligere. En elastik giver en mild belastning, noget der gavner dig, hvis du ønsker at træne en skadet skulder eller ankel op.

Kneeling crunch

En god maveøvelse med en elastik hedder “kneeling crunch”. Du fæster elastikken til et højt emne, som ikke på nogen måde kan flytte sig. Herefter tager du fat i elastikken, holder den ved nakken, nær dine skuldre, og bruger mavemusklerne til at trække dig nedad.

Denne maveøvelse er en alternativ maveøvelse, der tager fat på mavemusklerne og giver dig max resultat.

Prøv dig frem med eksperimenter

Det bedste du kan gøre, hvis du har lysten til at træne mere med elastik, er at prøve dig frem. Prøv at trække elastikken, eller fæstne den forskellige steder. Sno elastikken omkring anklerne eller omkring knæene og prøv at se, hvad der sker.

Mangler du en træningselastik? Køb en her: Træningselastik


Del dette indlæg← Ældre indlæg Nyere indlæg →

Anmeldelser fra vores kunder

08/05/17

Perfekt måtte

Fitnessmåtte sort - 1 stk  - 1

Træningsmåtte - Sort og tyk

God tykkelse og ligger godt fast. Jack J.

08/05/17

Super fine håndvægte

Aerobic Håndvægt 2 kgs sæt - Nordic Strength

Håndvægt 2 kg sæt aerobic - Nordic Strength

Perfekte til træning af arme hjemme og til en god pris Hanne J.

08/05/17

Rigtig gode KB , vi er meget tilfredse

Kettlebell 18 kg

Kettlebell 18 kg

Er glad for jeres KB og vi har rigtig mange af dem , til stor tilfredshed for for medlemmer Ulla Q.