Hvordan foam roller man?

 

Foam roller: Hvorfor og hvordan?

Foam rollers blev engang betragtet som rekvisitter i elite-udøverens verden. I dag er foam rolleren tæt på at være allemandseje. En foam roller er et cylinderformet, hårdt skum, som kan bruges til at løsne op i muskulaturen efter en endt træning. En foam roller kan bruges efter træning, eller når ømheden opstår i dagene efter træning.

Hvorfor skal jeg bruge en foam roller?

En foam roller kan hjælpe dig med at løsne op i muskulaturen og forhindre ømhed. Rullen kan bruges til at fjerne en muskelstramhed eller massere såkaldte “trigger points”, som er knuder af ømhed. Grunden til, at mange bruger denne rulle er fordi, man mener at kunne mindske restitutionstiden ved at hjælpe musklerne tilbage til deres normale form.

Når man bruger en foam roller fremkalder man en type af smerte, der oftest forbindes med en dybvævsmassage - på engelsk deep tissue massage. Smerten er en relativt god smerte, der vil hjælpe musklerne med at blive elastiske og funktionelle igen.

En foam roller behøver man ikke udelukkende at bruge på grund af dens praktiske funktioner. Nogle synes, at det er utrolig dejligt at få denne dybdegående massage, som virkelig løsner op, og derfor kan man sagtens bruge rullen til blot at give sig selv en god omgang idrætsmassage.

Professionelle atleter bruger den

Det er tilladt at føle sig lidt som en professionel, når man bruger en foam roller. Rullen blev først og fremmest populær blandt idrætsfolk, fordi det var et redskab, der kunne bruges til en anderledes form for massage. Som idrætsudøver er fordelen med en foamroller, at man kan udføre massagen selv.

Hvordan bruger jeg min foamroller?

En foam roller kan bruges til at massere bagside og forsiden af låret, lægge, ryg og arme. Lad os sige, at du har trænet ben og efterfølgende er blevet meget stiv i bagsiden af låret. Det man kan gøre er at sætte sig ned med det stive lår på rullen. Herfra bør man slappe så meget af, som man kan imens man sidder ovenpå rullen. Forsøg at rulle hele lårets længde frem - og tilbage - og mærk, hvordan det stive lår langsomt løsnes.

Du kan selvfølgelig købe din foam roller hos os, hvis du mangler en.