Sådan træner du med kettlebells

Inden for de seneste år er kettlebells blevet mere og mere populære at træne med og er rykket ind i stort set alle fitnesscentre. Hvis du ikke ved, hvordan du skal bruge de tunge støbejernskugler, bør du læse med her. Denne artikel giver dig tre øvelser med kettlebells, som du kan bruge næste gang, du skal træne.

Hvad er kettlebells?

Spar 25% Kun 8 tilbage!
Kettlebell 4 kg - Nordic Strength ®
Spar 21% Kun 6 tilbage!
Kettlebell 10 kg - Nordic StrengthKettlebell 10 kg - Nordic Strength

Kettlebells stammer oprindeligt fra træning i den russiske hær og er støbejernskugler med et støbt håndgreb, som fås fra 4 kilo og op. Oftest består træning med kettlebells af helkropsøvelser og funktionelle øvelser, hvormed flere muskler aktiveres på én gang. Kettlebells er især gode til dynamisk træning, hvilket både gør dig stærkere og forbedrer din kondition.

Se vores udvalg af billige kettlebells her. 

Kettlebell swing

Kettlebell swing fokuserer overvejende på baller, baglår og lænd og er en af de grundlæggende øvelser med kettlebells. Øvelsen udføres fra en startposition, hvor man placerer en kettlebell på gulvet foran sig, spreder benene, bukker sig let forover, retter brystkassen op og bevarer en ret ryg. Herefter foregår øvelsen ved at trække kuglen tilbage mellem benene, for efterfølgende at bruge hoften til at skubbe den fremad og ud i strakt arm til cirka brysthøjde. Øvelsen gentages flere gange. Det er vigtigt at bevare en ret ryg under hele øvelsen, så lænden ikke tager skade.

Se øvelsen her: 

Kettlebell squat

En af de mest populære styrketræningsøvelser, squat, kan også laves med en kettlebell. Kettlebell squat er effektiv, fordi øvelsen stort set træner hele kroppen på én gang. Øvelsen er især god til træning af lår og baller. Kettlebell squat foregår stående i en hoftebreddes afstand og ved at holde en kettlebell ind til brystet, mens man bøjer i knæene og fører numsen ned mod jorden, for derefter at rejse sig op igen ved at presse fra med hælene. Øvelsen kan også laves ved at føre kuglen over hovedet, mens man rejser sig op, hvilket træner skuldrene og forbedrer balancen.

 

Kettlebell push press

Kettlebell push pres kan bruges til både at træne udholdenhed og styrke og går ud på presse kuglen over hovedet. Øvelsen træner hele kroppen, da benene bruges til at presse kuglen over hovedet, coremusklerne bruges til at holde en stabil position og en ret ryg og flere af musklerne i armene, skuldrene og ryggen aktiveres. Kettlebell push press foregår ved at holde en kettlebell i en arm, som er bøjet og holdt op mod skulderen, hvormed kuglen ligger i hånden og ned langs håndledet og underarmen. Herefter presses kuglen over hovedet ved at presse armen i luften og ved at bruge kraft fra benene.

Se øvelsen her, hvor den bliver lavet kombineret med en squat: 

Mangler du mere inspiration til hjemmetræning med kettlebell? Så se med her

Vi laver hele tiden nyt indhold, hvor du kan se flere øvelser med kettlebells samt vores andre produkter på shoppen. Vi har lige lavet en ny video med fem ben- og balleøvelser med kettlebell. Se den her ↓