Hvilken type proteinpulver er bedst for dig?

Proteinpulver er en vigtig del af din kost, når du træner. Dette supplement hjælper dig med at opnå dine mål, men kun hvis du bruger det rigtigt. Derfor bør du sætte dig ind i, hvilke proteintyper der eksisterer, og hvad fordelene er ved hver type, så du hurtigere kan opnå dine mål.

Hvorfor bør du bruge proteinpulver?

Det kan være, du bare bruger proteinpulver uden egentlig at vide hvorfor. Ligesom med din træning er det vigtigt, at du er klar over, hvad din kost har af betydning for dine resultater. Derfor vil vi kort gennemgå, hvorfor det gavner dine mål med din træning, når du indtager proteinpulver.

Proteiner er essentielle byggesten for din krop, som påvirker din krops hormonsystem. Dine muskler indeholder en større mængde af protein, og derfor er det vigtigt, at musklerne bliver fodret med nok protein hver dag, hvis du vil se resultater.

Du kan få proteiner fra kød, fisk og mælkeprodukter, men det kan hurtigt blive en lang affære at skulle sætte sig ind i, hvor meget du skal spise for at få den rigtige mængde af protein. Når du ikke er hjemme, er det ikke nemt at måle eller veje, hvor meget du får.

Derfor er proteinpulver en nem måde for dig at holde overblik over den mængde af protein, du indtager. Samtidig sikrer du, at du får de proteiner, din krop har brug for. På varedeklarationen kan du se, hvor meget protein en scoop proteinpulver indeholder.

Typer af protein

Protein findes i forskellige former, og du får her en oversigt over de mest benyttede typer af proteinpulver.

 • Whey protein (valleprotein)
 • Casein protein (kasein protein)
 • Ris protein
 • Soya protein

Smagen af proteinpulver med ris protein er ikke neutral og opløses ikke lige så let som andre typer af protein. Derfor kræver det en vis tålmodighed og tilvænning for dig, hvis du ønsker at anvende ris proteinpulver, hvilket hurtigt kan hæmme din lyst til at indtage den rigtige mængde af protein. Soya protein indeholder østrogen, som kan være hæmmende for mænds testosteronniveau.

Derfor anbefaler vi, at du anvender enten whey proteinpulver eller casein proteinpulver. Disse proteintyper har en neutral smag, da de er baseret på mælkeprotein og er af den grund nemmere at blande. Derfor er det muligt for dig at få whey protein og casein protein i flere smagsvarianter.

Derfor skal du bruge whey protein

Whey protein udvindes af proteinerne fra komælk og udgør omkring 20 % af mælkeproteinerne. Den indeholder alle de essentielle aminosyrer, heriblandt BCAA, som din krop har brug for. Så udover at give din krop den nødvendige mængde af protein, hjælper denne form for proteinpulver også med at forbedre dit immunforsvar.

Whey proteinpulver optages hurtigt i kroppen og er derfor den bedste form for proteinpulver før og efter din træning. Ved at indtage whey proteinpulver inden din træning får din krop næringsstoffer og mere energi. Når du træner, belaster du dine muskler. Hvis dine muskler får protein, lige så snart du er færdig med din træning, hjælper du med at genopbygge musklerne og mindske din krops restitution mellem træningssessionerne. Da whey protein er den hurtigst optagelige type af protein, er whey proteinpulver derfor det bedste at anvende efter din træning.

Whey er billigere end casein. Til dig der har et stramt budget anbefaler vi, at du anvender denne type protein, fordi det er den, der giver dig mest for pengene. Vores mest solgte type af proteinpulver er da også whey proteinpulver med lækre smage såsom vanilje, chokolade, og jordbær.

Derfor skal du bruge casein protein

Casein protein stammer ligesom whey protein fra komælk. Casein protein udgør omkring 80 % af komælkens proteiner, men indeholder ikke samme mængde af aminosyrer som whey.

Casein proteinpulver optages langsomt i kroppen og er derfor bedst at anvende, inden du går i seng. Mens du sover, får din krop ingen næringsstoffer, men det kan den, hvis du anvender casein. Dermed har din krop noget at arbejde med, mens du får den hvile, som dine muskler skal have.

Proteinpulver med casein protein er dyrere end whey proteinpulver, så den kræver lidt flere penge op af lommen. Til gengæld får du proteinpulver af den højeste kvalitet, som kan være med til at hjælpe dig med at opnå bedre træningsresultater.

Hvad er så det mest optimale?

Nu tænker du sikkert, hvad er bedst for mig? Der findes ikke et klart svar, fordi der er mange variabler. Din højde, vægt og kalorieindtag har betydning for, hvad du bør indtage.

Det er derfor et svært spørgsmål at svare på, men hvis du kontakter os, vil vi hellere end gerne hjælpe dig på vej til at finde det rigtige proteinpulver til dig.

Hvis du ønsker at få det optimale ud af at anvende proteinpulver, bør du bruge både whey proteinpulver og casein proteinpulver. På denne måde udnytter du de hurtigt optagelige proteiner i whey og samtidig de langsomt optagelige proteiner i casein.

Denne kombination hjælper dig med hurtigere at nå dine træningsmål og anvendes derfor af mange professionelle styrketrænere.

Konklusion

Vi har nu gennemgået de to typer af proteinpulver, som vi hos billig-fitness.dk vil anbefale. Whey proteinpulver er bedst at bruge før og efter træning, mens casein er bedst at indtage, inden du går i seng.

Nedenunder finder du en kort oversigt over forskellen mellem whey protein og casein protein, som kan være med til at give dig en idé om, hvilken type af proteinpulver, du skal vælge. 

Whey protein

Casein protein

 • Hurtigt optageligt
 • Bedst før og efter træning
 • Indeholder flere BCAA-aminosyrer
 • Billigere
 • Langsomt optageligt
 • Bedst inden sengetid
 • Indeholder færre BCAA-aminosyrer
 • Dyrere


Du skulle nu gerne være klædt på til at finde den rigtige form for proteinpulver for dig og dermed optimere dine træningsresultater. Hvis ikke er du mere end velkommen til at kontakte os, så vi kan hjælpe dig på vej til en bedre fysik.

Udsolgt