Lav din egen mysli til morgenmad

 

Morgenmaden er kendt som dagens vigtigste måltid, og derfor synes vi, at du skal starte dagen på den sundeste måde. Morgenmadsprodukter, som du finder i butikkerne kan indeholde meget sukker og det kan du undgå, hvis du selv laver din egen mysli-blanding til morgenmad. Derudover kan du stå og falde i staver over de mange morgenmadsprodukter, som koster kassen og ikke altid indeholder dét, du kan lide.

Faktisk kan du også spise mysli som mellemmåltid, hvis du er lækkersulten og har brug for lidt ekstra energi. Denne hjemmelavede mysli er sund, har et ret højt fiberindhold og indeholder det gode fedt fra nødder og frø.

Ingredienser:

  • 100 – 150 gram økologisk havregryn
  • 2 spsk. økologisk honning
  • 100 gram mandler
  • 75 gram solsikkekerner
  • 50 gram rosiner

Tilberedning:

Find din største pande frem og smelt 2 spsk. honning på panden på høj varme. Hak mandlerne groft og kom dem på panden, så de får lov til at blive ristet sammen med honningen. Efter nogle minutter kan du komme solsikkekernerne i. Når du kan se, at nøddeblandingen har fået en lækker gylden farve, kan du tilsætte de økologiske havregryn på panden. Du skal røre godt rundt i blandingen, da den hurtig kan blive brændt på. Efter få minutter er din mysli klar til at blive kølet af. Kom mysli-blandingen på en kold overflade på noget bagepapir og lad den køle af i nogle timer. Når den er kølet af, kan du komme rosinerne i.

Spis din hjemmelavede mysli med mælk, soyamælk, skyr eller frugtyoghurt. Hvis du synes, at du gerne vil give blandingen en ekstra detalje, kan du komme chiafrø i. Hvis du mangler lidt mere sødme til din mysli, kan du købe en mørk chokoladebar, som du hakker i små stykker og tilføjer.

Udsolgt