Cardio træning og fedtforbrænding - Hvad går det ud på?

Hvad er cardio træning?

Cardio træning  er en træningsform, som du helt sikkert kender. Kort fortalt er cardiotræning pulstræning, hvor der er fokus på at træne udholdenhed og længerevarende belastning af hjertemuskulaturen. Denne type træning får hjertet til at pumpe hurtigere over længere tid, og hjertet tvinges altså til at blive bedre til at få blodet rundt i systemet.

Spar 11% Anbefalet af os
Kreatin pulver - (600 g)

Hvad kan cardiotræning gøre for mig?

Cardiotræning er nærmest et must for alle voksne mennesker, der ønsker at forlænge levetiden og få et sundt helbred. At træne cardio giver dig et veltrænet hjerte, som kan pumpe blodet bedre rundt, og du får kort sagt en bedre kondition. Træner du cardio, medfølger der mange fordele, som kan gavne dig på lang sigt.

Ved at træne cardio mindsker du risikoen for hjerte- kar-sygdomme samtidig med, at du forbrænder mere og dermed taber sig. Hele kroppen får gavn af cardio-træning, fordi hjertet jo er den muskel, der sætter alle processer i gang i kroppen. Hvis hjertet er godt trænet, sænker du blodtrykket, hvilket er godt for lunger og muskler.

Er cardio-træning lig med løbetræning?

Nej, ikke nødvendigvis. Der findes et hav af andre muligheder, hvis man ønsker at sammensætte sin træning af styrke og cardio. Cardio-træning kan blandt andet være:

  • Svømning
  • Løb
  • Spinning
  • Roning

Alle idrætsformer, hvor du får pulsen op i over 30 minutter, kan betegnes som god cardio-træning, da du belaster hjertet på en sund og god måde. Cardio-træning kan altså være meget mere end blot løb, selvom denne er den mest velkendte. Ved alle typer af cardio-træning kan du indlægge bestemte intervaller, hvor du øger intensiteten for at belaste hjertet yderligere. Ved at træne med intervaller udfordrer du hjertet, og hjertet bliver altså trænet, noget der resulterer i en bedre kondition, som du i sidste ende vil kunne mærke, når du går op ad trappen til 4. sal!

Hvordan ved man, at man er godt trænet?

Hvis du ønsker at finde ud af, om du er godt trænet helt overordnet set, kan du få en til at måle din hvilepuls. Hvilepulsen er en indikator for, om du har et godt trænet hjerte og dermed en sund krop. Den gennemsnitlige person har en hvilepuls på 50-100 slag i minuttet, og de veltrænede kan komme en smule lavere, nemlig helt ned til 40-70 slag i minuttet.

Liquid error (snippets/product-labels line 37): comparison of String with 59900 failed

Variér træningen

Det bedste råd til dig, der ønsker at få en sund, velfungerende krop er at kombinere træningen. Mange går kolde, når de en vinterdag skal ud for at løbe en tur på de glatte veje. Her er det en fordel, at der er andre måder at få inkorporeret en træning på. Kombinér eksempelvis din cardio-træning med en omgang styrketræning. Styrketræningen giver stærke muskler, som kan bruges, når du er ude på en løbetur eller er i gang med at spinne på livet løs. En kombination af de to træningsmetoder vil altid være optimal, fordi hele kroppen gavner af en træning - uanset metoden.