Hvad er core træning?

Hvis du er nysgerrig og har lyst til at vide mere om core-træning, så læs med her. Core-træning er mere end kedelige sit-ups, da core-træning foretages hver dag - af os alle sammen. At træne sine mavemuskler er én ting, at bruge dem korrekt er en anden. Du får her tips til, hvordan du kreativt kan træne din mave og din core, og hvordan du i hverdagen aktivt får brugt din core-muskulatur.

En all-around muskulatur

Core-muskulaturen er bogstaveligt talt en all-around muskulatur, som spænder omkring maven, hæfter i taljen og fortsætter omkring på ryggen. At træne sin core-muskulatur kan gøres i kombination med din resterende træning, fordi coren kan inkorporeres i alle typer øvelser, hvis man blot aktiverer sin core.

Core-muskulaturen er den muskulatur, som holder vores krop oprejst og som samtidig giver os en fin holdning. Er det lang tid siden, at du har været aktiv, kan du prøve at løbe en kortere tur i et almindeligt tempo. Er du øm i coren dagen efter, er det et tegn på, at din core-muskulatur er for svag og trænger til en opstramning.

Spar 33% Kun 9 tilbage!
Pro kabel system - Nordic Strength
Kun 1 tilbage! Gratis fragt
Pegboard KlatrebrætPegboard Klatrebræt

Alle øvelser er core-træning

Coren kan aktiveres under alle typer øvelser, og derfor er det for nogen unødvendigt med isoleret core-træning. Hvis du har fået sat din rumpe ved en pull-down maskine i fitnesscentret, kan du jo prøve at fokusere på din core, idét du trækker ned. Ved at spænde op i coren samtidig med at du øver en enkeltstående øvelse som pull-down, vil du få en muskulatur, der aktiveres under alle forhold, og som derfor også vil give dig en stærkere krop samlet set.

Triceps push-down i kabel

En triceps push-down i kabel er en øvelse, du kan bruge, hvis du ønsker at træne core (og triceps). Du lægger den nødvendige mængde belastning på kablet og trækker kablet ned fra over hovedet til ned til hoften. Du lader ikke kablet gå tilbage til positionen over hovedet, men bliver i stedet ved hoften, hvor du med triceps og aktiveret core udfører ”pumpende” bevægelser. Her får du virkelig testet, om du aktiverer din core, da du i så fald vil mærke en sviende, brændende fornemmelse efter kort tid. Mærker du ikke noget, kan du prøve at øge din belastning.