Guide: 5 simple produkter så du kan dyrke billig fitness

 

Hvis du er træt af dyre fitness-alternativer i de mange styrkecentre rundt omkring i landet, så kan du læse med her og få tips til, hvordan du kan dyrke fitness - billigt og lige så effektivt. For at tage sagen i egen hånd, kan du investere i billige redskaber, som du kan bruge til at sammensætte træningssessionerne med. Udfør hjemmetræningen i garagen eller på stuegulvet og spar penge.

Denne guide vil gøre dig opmærksom på, hvordan du nemt sammensætter en styrketræning hjemme, samt hvilke redskaber, du bør investere først i.

Dyrk billig fitness med disse 5 redskaber

Skal du dyrke fitness hjemme, kan du komme langt med 5 redskaber. Efterhånden som du bliver gladere for at dyrke motion hjemme, kan du gøre din samling af redskaber større, men til at starte med kan disse fem redskaber være nok:

1. Vægtstang med tilhørende vægte
2. Et sjippetov
3. En stepbænk
4. En yogamåtte eller træningsmåtte
5. En medicinbold

Disse 5 redskaber kan være udgangspunktet for mange forskellige træninger, der virkelig vil give dig sved på panden og syre i ben og mave. Du kan komme langt for 5-600 kr., når du skal købe redskaber, og det er tilmed et beløb, du hurtigt har tjent ind igen.
Det kan være nemt at starte med at dyrke billig fitness derhjemme, og hvem vil ikke gerne spare penge og samtidig blive fit?

Personlig, online træning - gratis!

Når du skal begynde at træne billig fitness, er det en fordel, hvis du har en smule erfaring inden for fitness-feltet. Med erfaring kan du nemmere være kreativ med sammensætningen af øvelser, og du har bedre kendskab til, hvilke muskelgrupper du får gennemgået i løbet af din træning.

Har du derimod ikke så meget erfaring, er YouTube din ven. På YouTube er der ingen grænser for, hvilke videoer eller typer af hjemmetræning du kan finde. Sørg for at søge på engelsk, da der er et større internationalt tilbud af videoer end på dansk. At finde videoer på YouTube er en super metode, hvis du er på udkig efter billig fitness, ja, faktisk gratis fitness!

Har du f.eks. lige har erhvervet dig en medicinbold som startskuddet på din hjemmetræning, så kan du søge på: “training with medicine ball”. Resultatet er en lang liste af det, der hedder “full body workouts” specielt til dig der ønsker at træne med en medicinbold.
Billig træning ligger altså klar på din computer, og har du et sted, hvor du kan sætte din PC, har du et super udgangspunkt for en god omgang træning.

Eksempel på hjemmetræning med 3 redskaber

Er du studerende, eller har du bare ikke råd i økonomien til at vedligeholde et månedligt abonnement, så kan det være værd at overveje at skifte billig fitness i fitnesscentret ud med billig fitness derhjemme. Du får her et eksempel på, hvordan du kan sammensætte en god, tung træning med 3 simple redskaber.

De 3 redskaber du skal bruge til denne træning er:

1. En pull up bar 
2. En medicinbold
3. En vægtstang m. vægte

Opbyg for eksempel en effektiv træning som følgende:

● 5 minutters opvarmning
○ 1 min. squat med selve vægtstang på skuldrene
○ 1 min. bicep-curls kun med vægtstang
○ 1 min. lunges kun med vægtstang
○ 1 min. stående, foroverbøjede rows kun med vægtstangen
○ 1 min. push ups på knæ eller tæer

● Squats med vægtstang
○ 1 min. squat med sideløft af venstre ben
○ 1 min. squat med sideløft af højre ben
○ 30 sekunders squat med hop op
○ 15 sekunders pause
○ 30 sekunders squat med hop op
○ 15 sekunders pause
○ 1 min. pulserende squats

● Coretræning med medicinbold
○ 30 sekunders russiske twist
○ 15 sekunders pause
○ 30 sekunders russiske twist
○ 15 sekunders pause
○ 30 sekunders floor slams
○ 15 sekunders pause
○ 30 sekunders floor slams
○ 15 sekunders pause
○ 1 min. eller længere med floor slams

● All-around træning med vægtstang
○ 10 bicep-curls med selvvalgt vægt
○ Pause
○ 10 bicep-curls
○ Pause
○ 20 squat med stang over hovedet. Selvvalgt vægt
○ Pause
○ 20 squat med stang over hovedet. Selvvalgt vægt eller øgning

Forrige er blot et eksempel på en given træning. Har du selv en god øvelse eller en idé, så inkorporér dem endelig i træningen. Billig fitness ligger altså lige for fødderne af dig, og det handler blot om viljestyrke og kreativitet, før du har et super træningscenter der, hvor du bor.

Afstem dine forventninger

Vil du dyrke billig fitness, og klarer du dig fint i maskiner, så kan et af de billigste abonnementer i et fitnesscenter være nok for dig. Med et af de billige abonnementer har du mange steder adgang til redskaber døgnets 24 timer. Med et abonnement på billig fitness kan du derfor selv bestemme, om du træner 1, 2 eller 3 gange, og om det skal være morgen eller aften.

Har du lyst til at styre mængde, redskaber og variation selv, så kan en hjemmetræning være en bedre løsning på billig fitness. Ved at træne hjemme får du 100% frihed til at bestemme hvornår du træner, hvor lang tid og med hvilke redskaber. Hjemmetræning kræver disciplin, men har du det, er det klart at foretrække at skabe sit eget fitness-univers i lejligheden eller i stuen.

Har du mere lyst til at kombinere og variere din træning, så er du sandsynligvis på et punkt, hvor du er villig til at betale mere end 100-150 kr. om måneden for et abonnement. Hvis du kræver, at du har mulighed for at få personlig træner, hold-træninger, styrketræning i maskiner eller spinning, så er det et dyrere abonnement, du har brug for.
For at dette abonnement kan svare sig, kræver det, at du træner minimum 2-3 gange om ugen.

Træning kan også være mere end fitness

Træning kan betyde mere end fitness, løbebånd og vægtstænger. Har du lyst til at komme i form og få sved på panden, så kan billig fitness for dig være en løbetur i naturen. Det er gratis at gøre brug af naturen som terapi- og motionsform, så har du lyst til at spare penge og samtidig blive beriget med naturoplevelser, så kan det være, at du skal lægge dine penge på et par gode løbesko.

Træning betyder noget vidt forskelligt for mange mennesker, og derfor kan det være, at du skal finde ud af, hvad det er for dig. Én ting er dog sikkert - det er fedest at spare penge, hvor du kan. Undersøg dine muligheder for træning i området, og find ud af, hvordan netop du kan dyrke billig fitness.