Fordele ved sumosquat

 

Hvis du har undret dig over, hvorfor der findes så mange forskellige varianter af en almindelig squat, så har det sine grunde. De forskellige former for squats træner din krop på forskellig vis, men det er klart, at der også er folk, der foretrækker en bestemt type squat frem for en anden.

Klassikeren

Squat-øvelsen er en øvelse, der efterhånden må betragtes som en klassiker. En klassisk squat udføres ved at stå med benene i hoftebredde, armene ud og bøje i hoften. Man sørger altid for at have hælene tungest placeret i gulvet og ryggen flad. Bøjningen skal derudover ske bag knæene, sådan at man ikke bøjer sig ned foran knæet.

Squatten er en klassiker, fordi den er nem at udføre, effektiv og mulig at udføre med eller uden vægt. Ved at træne squats træner du lår og numse - de to største muskler på kroppen.

Sumo squatten

En sumo squat udføres på samme måde, som man udfører en klassisk squat. I en sumo squat stiller man sig blot med fødderne længere fra hinanden, som om man står som en sumo-bryder. Fødderne behøver ikke længere at være peget frem ad - de kan pege en smule ud ad. En sumo squat fokuserer i større grad på den indre del af låret og ballerne. Indersiden af låret trænes, fordi det er disse muskler, der trækker din krop opad, når du rejser dig fra en sumo squat.

Hvad er fordelen så?

Fordelen ved at vælge en sumo squat er selvfølgelig variationen. Ved at kombinere måderne hvorpå, du udfører squat-øvelsen får du trænet flere muskelgrupper, og du får generelt en stærkere krop, der bruger alle muskler ligeligt. Træner du kun den almindelige squat bliver du stærk i baller og oversiden af låret, men hvis du ønsker alsidighed, bør du kombinere dine squat-øvelser for at udfordre lår og baller på en ny måde. Det er disse variationer, der kan mærkes dagen efter!

Spar 31% Gratis fragt Anbefalet af os
Aerobic vægtstang sæt på 20 kg - Nordic StrengthAerobic vægtstang sæt på 20 kg - Nordic Strength

Andre varianter

Der findes mange andre former for squats, nogle af dem tæller blandt andet: Bulgarsk split squat, front squat, pistol squat og hack squat som udføres med vægtstang.

Har du lyst til at udfordre dig selv, så bør du variere din træning, og det betyder, at du også internt må variere de øvelser, du udfører.