Bliv bedre til håndstand

 

En velkendt øvelse fra Crossfit-verdenen er håndstanden. En flot udført håndstand er bemærkelsesværdig, men at udføre en håndstand kræver teknik, disciplin og øvelse. Hvis du har lyst til at lære at stå på hænder eller at blive bedre til at stå på hænder, så får du her tips til, hvordan du kan forbedre dig.

Spar 12% Kun 9 tilbage!
Bodybar 7 kg
Bodybar 7 kg
299 kr 339 kr
See more
Kun 10 tilbage!
Bodybar 9 kg

Maven mod væggen

Det første tip, der gør sig gældende, når du skal lære at stå på hænder er at øve sig op ad en væg. Det bedste og mest resultat-givende er at sparke benene op af væggen og øve dig i at stå i længere perioder af tid. Når du stå op ad væggen skal du øve dig i at sparke væk fra væggen og søge håndstanden.

Den lige linje

Når du søger håndstanden, skal du sørge for at spænde ballerne og presse aktivt imod med skuldrene, så skuldrene ikke slapper for meget af. Hovedet skal være placeret lodret i forhold til resten af kroppen, og skuldre og hofte skal danne en lige linje.

Fingers straight!

Det er vigtigt at fokusere på at sprede fingrene, når du står på hænder. Ved at sprede hænderne får du en større flade, du kan balancere med. Hvis du føler, at du er ved at falde en smule den ene eller anden vej, kan du presse imod med dine fingre. Hvis du falder en smule ud fra væggen, kan du presse imod med håndroden, så vil du opleve at balancen langsomt rettes op.

Hvad skal jeg gøre med fødderne?

Det, du skal gøre med fødderne, er at samle dem og strække dem. Et par pænt udstrakte fødder, der er limet sammen ser bare pænere ud end vinklede fødder, der er en halv meter fra hinanden. Hvis du “limer” fødderne sammen og strækker dem, vil du derudover opleve, at du får nemmere ved at styre vægten via fingre og ved at stramme mave og baller.

Undgå skader og smerte

Det er vigtigt at være opmærksom på sine håndled, når man skal stå på hænder. Er du nybegynder eller let øvet, bør du varme dine håndled grundigt op, inden du prøver at sparke benene op. Er dine håndled kolde og stive, inden du begynder at stå på hænder, risikerer du skader og ømhed dagen efter.