Hvorfor Træne med Elastik? Træningsguide & Køberguide

 

Leder du efter et seriøst og effektivt alternativ til de traditionelle håndvægte, vægtstænger, armbøjninger og armhævninger? Er du ligeledes ikke interesseret i at blive medlem af et fitnesscenter? Så bør du uden tvivl overveje at investere i en træningselastik.

En træningselastik er både et nemt og effektivt redskab til at få trænet i hjemmet eller i det fri. Det gode ved dette er, at det hverken behøver at være dyrt eller tidskrævende. Herudover er det også en mere skånsom træningsform, hvis man sammenligner med tunge vægte.

Se en kort video, hvor vi viser tre super øvelser til at træne ben og baller med elastik:

I denne artikel vil vi gennemgå alle de mest relevante emner, vi kunne komme på omkring træning med en elastik. Blandt andet kan du læse:

 • Hvorfor man skal træne med en træningselastik
 • Gode grunde til at træne med en træningselastik
 • Hvordan man træner med en træningselastik
 • Bud på øvelser med en træningselastik
 • Guide til hvilken træningselastik, du bør købe

Når du har læst hele artiklen, så er du 100-meter mester i, hvordan træning med en træningselastik fungerer, hvorfor man skal gøre det, samt hvilken man skal købe.

Spar 68%
Exertube let sortExertube let sort

Hvorfor bør man træne med en elastik?

hvorfor træne med elastik

Træningselastikken har i løbet af årene fået et lidt kedeligt ry, hvor de fleste mest af alt kæder elastikken sammen med seniortræning, genoptræning og lignende. Heldigvis har flere og flere på det seneste fået øjnene op for alle de gode ting, man kan opnå ved træning med en elastik.

Træningselastikken er meget mere end blot at strække overkroppen ud og sætte gang i blodomløbet, som det ellers ofte bruges til i sammenhænge, hvor man lige har et par minutter til rådighed.

Hvis du endnu ikke er helt overbevist, så forstår vi det godt. Du har nemlig ikke læst vores seks gode grunde til at træne med en elastik endnu. Når du har gjort det, så er vi mere end overbevist om, at du får mod og lyst til at komme i gang med at træne med en elastik.

6 gode grunde til at træne med elastik

derfor skal du træne med elastik

Der findes rigtig mange gode grunde til, at man bør træne med en elastik. Dog har vi hverken tid eller mulighed for at opremse dem alle, hvorfor du her får det 6 mest væsentlige grunde:

#1 Du behøver ikke et fitnesscenter

Har man valgt at træne med en elastik, så har man også givet sig selv muligheden for at kunne træne stort set alle vegne. Om du er på ferie, på farten eller ligger på sofaen, så kan du nemt træne med en træningselastik.

Dette giver et helt andet aspekt til at træne, når man er på ferie eller generelt rejser meget. Det er ikke længere nødvendigt at lede efter et fitnesscenter i nærheden eller på hotellet, i stedet kan man blot hive elastikken op af tasken.

Mange gange vil man eksempelvis opleve, at det der blev beskrevet som et veludstyret fitnesscenter, egentlig bare et et lille rum med en måtte og lidt håndvægte. I det tilfælde vil du være bedre stillet med din medbragte træningselastik.

Du kan oven i købet også tage den med på legepladsen. Her kan du få ordnet din træning i det fri, imens dine børn leger og morer sig. Win-win, hvis vi selv skal sige det.

Spar 31% Gratis fragt Anbefalet af os
Aerobic vægtstang sæt på 20 kg - Nordic StrengthAerobic vægtstang sæt på 20 kg - Nordic Strength

#2 Funktionalitet

En elastik giver en meget funktionel og skånende træning, hvor du har mulighed for at træne fra en masse vinkler, forskellige tempi og varierende modstand.

Kigger man på traditionelle træningsmaskiner, så vil øvelserne være langt mere naturlige og lig det, man rent faktisk gør og bruger i hverdagen. Det er altså særligt egnet til dig, der træner for sundhed og funktionalitet, frem for svulmede muskler.

#3 Træn uanset form og styrke

Uanset hvilken form eller styrke du besidder, så kan du træne med en træningselastik. Dette er mere end man kan sige om traditionelle håndvægte og maskiner, man finder i et fitnesscenter.

Ligegyldigt hvor stor du måtte være, så bliver man aldrig for stor til en træningselastik. En elastik indretter sig efter dig, hvorimod du skal indrette dig efter en maskine. Det kan man ikke andet end at holde af.

#4 Mobil træning

At have en træningselastik er præcist som at have et fitnesscenter med overalt. Et fitnesscenter har en række begrænsninger, heriblandt afstand, åbningstider, kapacitet og lignende, man ikke får ved brug af en elastik.

#5 Let at transportere
Vi har tidligere beskrevet, hvor nemt det er at træne med elastikken i forskellige situationer, der befinder sig uden for hjemmet. Dette skyldes i høj grad, at den er så nem at transportere.

En træningselastik kan både passe ind i en kuffert, taske eller sågar en pose. Du skal ikke slæbe for at træne, så du slipper for at få sved på panden to gange.

#6 Forskellig modstand

Du tænker måske, at man kun kan træne med én mængde af belastning, men det er faktisk slet ikke tilfældet. Du kan få en lang række forskellige mængder modstand. Det eneste det kræver er forskellige elastikker, hvor længden og tykkelsen ofte gør, at modstanden vil være anderledes.

Derfor kan du med fordel investere i nogle forskellige typer, der giver forskellig modstand. Så er du helt sikker på at være dækket godt ind.

Sådan træner man med en elastik

sådan træner du med elastik

En træningselastik giver som bekendt masser af muligheder for at træne alsidigt og sundt. En træningselastik giver dig mulighed for at lave en masse kendte og ukendte øvelser, der tilsammen kan give en meget effektiv træning.

Vi har tilladt os at komme med en række gode bud på gode og effektive træningsøvelser, du kan lave med en elastik. Herunder kan du se, hvordan man udfører øvelserne. Rigtig god fornøjelse med træningen, du vil ikke fortryde det.

Dødløft med elastik

Den første øvelse er en af de mest kendte og klassiske træningsøvelser, der træner både ryg, arme og ben, nemlig dødløft. Tag et kig på videoen herunder, hvor du kan se præcist, hvordan man laver øvelsen korrekt og effektivt.

Brystpres med elastik

Næste punkt på dagsordenen er brystpres med elastik. Dette er den samme gamle og berømte øvelse, man normalt laver på en bænk med en vægtstang. Denne øvelse styrker både dit bryst og arme. Se herunder, hvordan du gør:

Rygbøjninger med elastik

Uanset om du kender denne øvelse eller ej, så er den unægteligt god til at træne ryggen. Det er vigtigt, at du laver øvelsen som instrueret, hvis du vil være sikker på at undgå skader og overbelastning. Se videon her:

Kropshævninger med elastik

Kropshævninger er en klassisk gymnastiktime-øvelse, som stort set alle har stiftet bekendtskab med. Selvom øvelsen i sig selv er enormt god træning, så er den også enormt krævende. Mange er slet ikke i stand til at udføre øvelsen.

Dette er heldigvis noget, som en elastik kan gøre noget ved. Elastikken kan hjælpe dig til at lave øvelsen, selvom du ikke før har været i stand til det. Se hvordan herunder:

Mangler du et sted at lave kropshævninger? Så kan vi også hjælpe dig med det. Se vores udvalg af Pull up og chin up bars her » Pull up bars

Armbøjninger med elastik

Dette er endnu en øvelse, der er elsket eller hadet af alle. Ligesom ved kropshævninger, så er det ikke alle, der fysisk er i stand til at udføre øvelsen. Igen kan en træningselastik være behjælpelig. I dette tilfælde kræver det, at du har adgang til en form for stang eller krog, der hænger over dig. Se hvordan du gør i videoen herunder:

Band Pull-Aparts med elastik

Denne øvelse er enormt god til at træne ryggen og til at strække kroppen godt ud. Du kan oven i købet også nemt justere belastningen ved at gøre dit greb smallere. Endnu engang kan du se, hvordan man gør, herunder:

Købsguide til elastik

Nu kommer vi så til den sidste del i vores artikel om elastikbånd, nemlig købsguiden. Du burde nu have helt og aldeles styr på, hvorfor man bør bruge et elastikbånd, hvordan man træner med et elastikbånd, samt bud på forskellige øvelser, man kan lave.

Nu kommer det helt store spørgsmål så, nemlig hvilken elastik, man bør købe. For at svare dig på dette, så har vi valgt at gennemgå fire forskellige typer af elastikbånd, der på nogen måder er ens, og andre vidt forskellige.

Herunder kan du læse mere om, hvordan de forskellige elastikbånd fungerer, hvad de er gode til og lignende. God fornøjelse.

Klassisk træningselastik

klassisk træningselastik

Det første bud på en træningselastik er den klassiske elastik, der kan bruges til lidt af hvert. Denne type er relativt tynd, hvilket gør den praktisk og medgørlig, samtidig med at du får en nogenlunde modstand. Elastikken i en række forskellige farver, der kan tilfredsstille ethvert temperament.

Fakta:

 • Slidstærkt og holdbar materiale
 • Funktionel bredde
 • Særligt velegnet til baller og ben
 • Længde på 30,5 centimeter (Sammenfoldet tilstand)

Booty Band

booty band træningselastik

Næste type af træningselastik er den, der bliver kaldt for “Booty Band”. Denne type er ligeledes, hvilket navnet også indikerer, meget velegnet til at træne baller og ben. Denne type skiller sig ud fra den klassiske træningselastik ved kvaliteten.

Man kan sige, at Booty Band er den professionelle udgave, der er fremstillet i ekstraordinær god kvalitet. Den er produceret af en kombination af bomuld og elastan, der gør elastikken ekstra slidstærk og holdbar.

Elastikken kommer i øvrigt i en flot opbevaringspose, der gør det muligt at transportere den med stil. Den fås i fire forskellige “sværhedsgrader”, der giver forskellig modstand.

Fakta:

 • Lavet af bomuld og elastan
 • Bredde på 7,5 centimeter
 • Længde på 38 centimeter (Sammenfoldet tilstand)

Exertube træningselastik

Exertube træningselastik

En exertube er meget ligesom en klassisk træningselastik, blot hvor hver ende er udstyret med håndtag. Håndtag gør det lettere at udføre øvelserne, er mere skånsomme ved hænderne, og gør det muligt at træne flere muskelgrupper på én gang.

Exertubes har opnået stor popularitet på meget kort tid. Dette skyldes i høj grad, at man kan udføre god og effektiv træning i form af mange forskellige øvelser, uden at skulle eje en masse forskellige redskaber.

Herudover er Exertubes også enormt let at transportere og kan bruges overalt.

Exertubes fås i tre forskellige former, nærmere bestemt let, øvet og hård. Dette er et udtryk for de tre forskellige grader af modstand, den kan købes med.

Fakta:

 • Længde på 122 centimeter.
 • Lille og praktisk
 • Ideel til genoptræning
 • Fås med forskellige grader af modstand
 • Fås i forskellige farver

Trænings Elastikbånd

trænings elastikbånd

Såfremt du ikke finder nogle af de ovenstående muligheder attraktive, så findes der også et alternativ, nemlig et elastikbånd. Denne type er bredere og tyndere end de foregående, og er et meget behageligt og slidstærkt træningsredskab.

Båndet fås med forskellig modstand og i forskellige længder. Der burde altså være noget for enhver.