Bedste Yogamåtte til Hot Yoga - Tag det rette valg til varmen!

Dyrker du yoga, eller overvejer du at starte? Det kræver ikke meget udstyr at dyrke yoga, men en af de mest essentielle genstande er yogamåtten. Selvom det ikke er nogen videnskab at finde en yogamåtte, er der stor forskel på dem! Vi har lavet en grundig guide til, hvordan du finder den bedste yogamåtte med fokus på Hot Yoga.

Bedste Yogamåtte til Hot Yoga

Hot yoga er ikke nogen specifik yogaform, men en fællesbetegnelse for energisk yoga, som bliver dyrket i et rum, der cirka er 40°C varmt. Det er derfor en sveddryppende affære, som stiller nogle andre krav til yogamåtten end de generelle.

Den bedste yogamåtte til hot yoga er derfor skridsikker, tynd og nem at rengøre, men der er også andre ting du skal overveje. Vi hjælper dig med at finde den rette til dig. 

Ved du allerede hvad du søger? Så find vores brede sortiment af yogamåtter i høj kvalitet og til gode priser her » Yogamåtter

Læs videre, hvis du vil lære mere om, hvordan du finder den rette yogamåtte. 

Bedste yogamåtte til Hot Yoga: Sådan finder du en god yogamåtte (Step by Step)

yogamåtte guide 

Når du skal finde den bedste yogamåtte har vi lavet en guide med de fem vigtigste ting, som du skal tænke over. Dette gælder både til Hot Yoga og til andre former for yoga generelt. Er du i tvivl om, hvilken yogamåtte der er bedst til dig? Så følg disse fem råd, som bliver uddybet.

  1. Pris, Kvalitet & Rengøring
  2. Økologi & Materiale
  3. Skridsikkerhed (Anti-slip)
  4. Tykkelse, Længde & Bredde
  5. Design & Farve 

Yoga handler om at styrke kroppen, sindet og sjælen. Yogamåtten er en af dine vigtigste følgesvenner på denne rejse. Derfor har vi testet yogamåtter, og fundet alle disse kriterier, som en god yogamåtte skal opfylde.

#1 Pris, Kvalitet & Rengøring

Yogamåtter bliver slidte, og derfor skal de ikke være for dyre. Yogamåtter skal dog ikke blive for hurtigt slidte, men mange geninvestere ofte i en ny yogamåtte for hurtigt, hvilket kan være noget frås.

De fleste foretrækker at have sin egen yogamåtte, da man normalt sveder meget af energisk yoga og især hot yoga. Derfor skal en god yogamåtte både være billig, være i høj kvalitet og nem at rengøre. Dette får du med sikkerhed, hvis du vælger at købe din yogamåtte hos os. 

Du får dog meget mere med i prisen. Læs videre om, hvad der ellers er vigtigt.

#2 Økologi & Materiale

Der eksisterer ikke noget som en 100% økologisk yogamåtte, så skal du bruge græsset i naturen. Der er dog kommet rigtig stor fokus på økologi, når det kommer til yogamåtter, og de er derfor begyndt at blive fremstillet dem meget mere bæredygtige og miljøvenlige.

PVC måtter Vs. TPE måtter

Vores mest prisvenlige yogamåtter er lavet i PVC, men du kan også finde TPE-måtter, som flere i dag vælger. TPE er både økologiske og meget nedbrydelige. TPE er en forkortelse for Thermal Plastic Elastomer.

Vil du undgå kemikalier og passe mere på miljøet? Så skal du vælge en TPE yogamåtte.

Bemærk: Alle vores PVC yogamåtter & TPE yogamåtter er uden skadelige stoffer og ftalater. 

#3 Skridsikkerhed (Anti-slip)

Mange ting var bedre i de gode gamle dage. Det var yogamåtter dog ikke. I 80’erne var en yogamåtte ikke meget mere end et blødt underlag, og først i 90’erne kom der skridsikre yogamåtte fremstillet i PVC.

Nu findes der både skridsikre PVC og TPE yogamåtter. Du kan altid klikke på vores produkter og se, om de har Anti-slip, hvilket vil sige, at yogamåtten er skridsikker. 

#4 Størrelsesguide: Tykkelse, Længde & Bredde

Der er mange funktioner, man skal tage højde for, når man skal finde den perfekte yogamåtte. Det er rart at have en yogamåtte, der både kan tages med i fitnesscentret, bruges til hjemmetræning, eller man hurtigt kan tage med på farten. 

De er nemme at opbevare og rulle sammen, men man skal også huske at finde en i rigtig længde, bredde og tykkelse. 

Yogamåtter er meget tynde, og hvis du leder efter en tykkere måtte, så kan du finde vores udvalg her » Træningsmåtter


Vi anbefaler dog klart, at du bruger en yogamåtte, hvis du skal dyrke hot yoga eller yoga generelt. Det skyldes, at de er bedre at holde balancen på, så du bedre har kontakt med det hårde underlag under måtten. De skal dog heller ikke være alt for tynde, så de skaber ubehag og ondt i eksempelvis knæ. Tykkelsen betyder oftest mest for de erfarne yogadyrkere.

Find den perfekte tykkelse til dig ved at følge udvalget i tabellen: 


Kategori

Tykkelse

Yogamåtte

3mm

Yogamåtte

4mm

Yogamåtte

6mm

Yogamåtte

8mm

Træningsmåtte

4mm

Træningsmåtte

6mm

Træningsmåtte

8mm


Vores yogamåtter kommer i næsten alle størrelser, og ligesom med tøj er det vigtigt, at du vælger en yogamåtte, som passer til dig. 

Du kan finde flere onesize måtter, som kun kommer i én størrelsen, men for de fleste er det klogest med en yogamåtte i den rette størrelse og længde.

De fleste nybegyndere foretrækker minimum 170 cm i længden, men det er meget forskelligt, hvilken størrelse man foretrækker. Vi plejer at sige, at hellere have en lidt for stor end en lidt for lille. Vi har dog 365 dages returret, hvis det skulle gå helt galt. 

#5 Design & Farve

Har man taget højde for de fire ovenstående punkter, kan design og farve måske lyde lidt ligegyldigt, da alle vores yogamåtter er i høj kvalitet. Vi har dog et bredt udvalg af farver, så du nemmere kan kende din yogamåtte, men samtidig også kan have måtten i den farve du bedst kan lide. 

Derudover kan du også få en smart bærestrop som let kan justeres i størrelsen, og som passer til alle vores yogamåtter. Derved kan yogamåtten også nemmere tages med på farten.

yogamåtte design

Fordele ved Hot Yoga 

Man kan spore yoga omkring 5000 år tilbage, og det har derfor en gammel og smuk historie. Yoga har sit udspring i Indien, ordet ’yoga’ kommer af ’yui’, der betyder ’at forene’. Generelt er yoga ikke den form for sport, hvor man forbrænder flest kalorier, men nogen former forbrænder mere end andre.

Hot yoga bliver brugt med fokus på forbrænding, selvom varmen som sådan ikke har de store indvirkninger på, hvor mange kalorier du forbrænder. Der er fokus på at brænde kalorier af ved hot yoga, og dette er en fordel, hvis du er ude på at tabe dig.

Når man dyrker hot yoga, plejer man nemlig at gøre dette sammen med energisk yoga, power yoga eller ashtanga yoga, hvor man ikke holder de forskellige positioner i så lang tid før den næste øvelser.

Man dyrker hot yoga i et varmt lokale for at gøre led og sener mere smidige, hvilket gør, at din krop bliver mere fleksibel til de mange forskellige stillinger.

Det er vigtigt med en god yogamåtte, så man ikke får ondt i knæene og andre steder + den skal helst være nem at rengøre, da man sveder rigtig meget, når man dyrker yoga i 40 graders varme. 

Der er en masse sundhedsfordele ved at dyrke yoga. Vi har også skrevet en artikel om dette, hvor det ikke kun er hot yoga, som vi har fokus på. Du kan læse mere om dette her » Fordele ved yoga

Andet udstyr til yoga

En god yogamåtte er det vigtigste at have, hvis du skal i gang med at dyrke yoga. I takt med at yoga bliver mere og mere populært, og der dyrkes mange forskellige former for yoga, er der også mere fokus på at skaffe det rigtige udstyr.

Mangler du nyt udstyr til yoga, så er du det helt rigtige sted. Hos Billig Fitness har vi nemlig alt du skal bruge. Hvis du mangler nyt yogaudstyr, kan du følge en af nedenstående link ind til det, du lige står og mangler. Ved du det ikke med sikkerhed, kan du hoppe ind i vores kategori: Alt yogaudstyr

Yogaudstyr

Er du i tvivl om, hvilken yogamåtte og hvilket yogaudstyr du skal vælge? Så er du altid velkommen til at give et kald på +45 36 96 58 79 eller sende en mail på info@billig-fitness.dk