Spændende og udfordrende øvelser med makker

At træne med en makker har en masse fordele både i forhold til motivation, inspiration og mængden af træning man får udført. Hvis du vil læse mere om, hvilke fordele der er ved at træne med en makker, så læs mere i vores artikel “Gør træningen bedre med en træningsmakker”. Er du frisk på at prøve nogle udfordrende øvelser med en makker, og har du fundet en kompetent makker, så læs med!

Pistol-squat med ryggen til hinanden

En pistol squat kender du måske, fordi det er en af de sværeste squatøvelser, der findes. En pistol-squat træner dig i at bruge al benkræft udelukkende fra ét ben, og derfor er øvelsen en af de sværeste squat øvelser. Mange låses fast, når man når ned i pistol-stillingen, da det er svært at komme op derfra. Med en makker kan du gøre denne øvelse sjov, en anelse nemmere og udfordrende på samme tid.

I stiller jer med ryggen til hinanden og låser eventuelt jeres arme fast sammen. Herfra er der én vej - nedad. I kan med fordel langsomt sænke Jer ned i pistol-squatten, da det giver god træning af benet også på vej ned. På vejen op kan I presse ryggene sammen og dermed gøre øvelsen en anelse lettere.

Armstræk i planke med makker

En anden utrolig udfordrende øvelse med makker er armstræk i planke med makker. Her lægger den ene sig på gulvet og den anden stiller sig ovenover i den modsatte retning i en plankeposition. Øvelsen udføres ved, at den nederste person bruger benene til at træne en form for bænkpres, mens den ovenpå liggende makker sænker sig ned i et armstræk. Øvelsen er svær, fordi den kræver god koordination og balance.

Markløft med makker

Denne øvelse er ekstremt udfordrende, så her skal dig og din makker være klare til en udfordring! Den arbejdende står op, og den passive lægger sig på gulvet med arme og ben strakte og spændte. Den arbejdende løfter makkeren op ved at holde fast i de strakte arme og ben. På denne måde får den arbejdende udført et svært markløft med en vægt, der ikke er 100 % stabil.

Maveøvelse med makker

Ved at have én person, der sidder på dig med benene slænget rundt om dine hofter, kan I lave en øvelse, som I skiftevis kan prøve. Personen, der har slænget benene rundt om den stående sænker sig ned med hovedet mod jorden og op igen mod den stående. Denne maveøvelse giver dig mavetræning i et spænd på 180 grader og er derfor utrolig udfordrende. Den stående kan hjælpe en smule ved at holde fast om den udøvendes ben.

Den eneste grænse er jer selv

Det eneste, der stopper jer i at prøve en par-øvelse, er jer selv. Par-øvelser udvikles blot ved, at man eksperimenterer og ser, hvad kroppen er i stand til at gøre, så derfor kan I med fordel prøve jer frem og eksperimentere med sjove, anderledes øvelser.