3 lækre øvelser med en slyngetræner

 

Slyngetræning er en udbredt træningsform, der er både sjov, udfordrende og effektiv. Træningen foregår ved hjælp af to slynger med et håndtag i enden. I princippet minder slyngerne meget om træringe - kendt fra gymnastikkens verden. Træning i en slyngetræner kan udføres både halvt stående, liggende eller med benene fæstet i håndtagene. De fleste motionscentre har slyngetrænere liggende, men har dit center ikke, kan du anvende to stramme elastikker med samme resultat, eller du kan købe en selv. Vi anbefaler vores billige slyngetræner.

Køb billig slyngetræner i top kvalitet her.

Alsidig træning i slynge

Fordelen med en slyngetræner er, at træningen er alsidig, og at mange forskellige øvelser kan udføres i slyngen. Fæster man skoene i håndtagene, kan man træne et hav af forskellige core-øvelser eller ryg-øvelser, der også udfordrer balancen. Ved at holde fast i håndtagene med hænderne kan man for eksempel læne sig en smule bagud eller fremad, og med ét har man en startposition fra hvilken, man både kan træne rows og stående push up. Slyngetræneren har som oftest et velkendt gult og sort design, som markerer hvilken del af slyngen, der er håndtag og elastik. Vores fåes dog i rød. 

Træn coren med en slyngetræner 

1. Placerer man fødderne i slyngens håndtag og placerer hænderne på gulvet, kan man nemt og effektivt træne coren. Øvelsen udføres ved først at holde kroppen i ro i en plankeposition. Herfra gælder det om roligt og kontrolleret at trække tæerne op til hovedet, sådan at kroppen former en spids, triangelform. Man kan udføre denne øvelse nemmere ved at knække benene, sådan at det er låret, der skal trækkes mod brystet i stedet. For igen at gøre øvelsen hårdere, kan man koble en push-up på sekvensen.
2. Ønsker du at træne coren med fokus på talje og de yderste mavemuskler, lægger du fødderne i slyngehåndtagene og drejer dig, så én af siderne vender mod gulvet. Du har én hånd på gulvet og en anden lige op i luften. Her kan du efterfølgende trække det forreste ben fremad, så det former en 90 graders vinkel med dit torso. Skift side bagefter.
3. Sidste variant har samme udgangsposition som øvelse 1. I stedet for at trække ben fremad, sænker du roligt knæene mod gulvet. Denne øvelse kan udføres med pulsende intervaller, men du kan også holde plankepositionen i 30 sekunder for derefter at sænke knæene.

Sjov brysttræning i slynge


Har du lyst til at træne brystet med din egen vægt som belastning? Tag fat i håndtagene og hav ryggen mod gulvet. Træk slyngen ned, hvis den er placeret højt. Læg dig parallelt med gulvet og dan en 90 graders vinkel i knæene. Herfra kan du sænke dig ned, så du forlænger armene mod total udstrækning. Fra denne position er der blot tilbage at trække brystet mod håndtagene. Øvelsen bliver hårdere jo længere ned, du placerer overkroppen, så forsøg dig frem og se, hvor langt ned du kan klare at tage øvelsen. Vil du gøre øvelsen endnu hårdere, strækker du blot benene ud.

Balance og usikker grund


Fordelen med en slyngetræner er, at du samtidig med at du træner i slyngetræneren også bliver udfordret af balancen. Ved selv at skulle holde håndtagene i ro, får kroppen lov til at arbejde med de muskler, der tager sig af den statiske kraft. Denne type af kombineret træning gør kroppen stærkere, fordi alle muskler bliver aktiveret under belastningen.
Kan du godt lide at teste ny og alternativ træning, så bør du absolut prøve træning med en slyngetræner, og den kan sagtens bruges som alternativ til de frie vægte - og en slynge er da også lidt lettere at slæbe rundt på. Slyngen kan også nemt svinges over et stativ eller et andet stabilt fundament, sådan at du kan træne med den både ude og inde. 

Køb din slyngetræner i dag.