Hvorfor er det vigtigt at drikke vand?

At det er vigtigt at drikke vand, ved vi alle. Færre af os ved dog, hvorfor det er vigtigt. Her kan du læse om vigtigheden af et fornuftigt væskeindtag, samt hvordan dette kan hjælpe dig til et vægttab.

Vigtigheden af at drikke vand

Vand er essentielt for både kroppens og hjernens funktioner, da vand er med til at regulere disse. Hvis vi ikke indtager nok vand, nedsætter kroppen disse funktioner, hvilket træthed, svimmelhed og hovedpine er typiske symptomer på. Det samme gør sig gældende for forstoppelse, kløende hud og ømhed i muskler og sener. Det er essentielt, at vi dagligt husker at tilføre kroppen nok vand, fordi den mister væske gennem sved og ved toiletbesøg. Hvis man udfører fysisk udfoldelse, som medfører svedproduktion, skal man indtage ekstra vand for at få fyldt kroppens depoter op. Det samme gør sig gældende, når vejret er varmt, da høje temperaturer også medfører en øget svedproduktion, fordi kroppen forsøger at komme af med varmen.

 

Kun 10 tilbage!
Kapsel / Tablet box
Spar 33%
Kapsel MaskineKapsel Maskine

Hvor meget vand skal man drikke?

Det anbefales, at du drikker 1/3 af din kropsvægt i deciliter om dagen. Dette betyder, at du skal drikke 20 deciliter vand, hvis du vejer 60 kilo og 25 deciliter vand, hvis du vejer 75 kilo. Mængden af vand skal være jævnt fordelt over hele dagen, da kroppen ikke kan opbevare overskydende vand til senere brug. Det vand, der ikke optages i kroppen, udskilles som urin.

 

Liquid error (snippets/product-labels line 37): comparison of String with 59900 failed

Vand og vægttab

Der er flere forklaringer på, hvordan vand kan være medvirkende til vægttab. Én af disse er, at indtagelse af vand er med til at holde kroppens processer, som øger stofskiftet og forbrænder kalorier, i gang. Hvis disse processer ikke holdes i gang, går et vægttab i stå. En anden årsag er, at vand udskiller tilsætningsstoffer, som ophober sig i kroppen og kan holde på dens fedt. Desuden er en tilpas mængde af vand med til at holde fordøjelsen i gang. Hvis denne ikke fungerer optimalt, medfører det ophobning af mad og affaldsstoffer.

 

Vand indeholder ingen kalorier, hvilket gør det til den foretrukne væske at indtage under et vægttab. Hvis du har svært ved at få drukket nok vand, kan væske også indtages gennem juice, the eller mælk, så længe man er opmærksom på, at disse drikkevarer indeholder kalorier. Et andet supplement til at indtage vand er at spise vandholdige fødevarer som eksempelvis vandmelon eller agurk.