Hvordan holder man sit nytårsforsæt?

Skrevet af Billig-fitness.dk.

Enormt mange af os er nu gået igang med vores nytårsforsætter for 2017. Sundhed er noget af det der fylder mest i befolknings nytårsforsætter. “Jeg vil tabe 5 kg”, “Jeg vil løbe mine første 10 km” osv er der rigtig mange af os der siger fra den 1. januar og frem. Vi er rigtig gode til at konstruere de her mål, men er vi også gode til at holde dem? Nej, desværre ikke.

Vi kommer her med 3 vigtige ting at fokusere på, hvis du gerne vil holde dit sundheds-nytårsforsæt.

Vær konkret, fokuser på en ting, og nyd sejrene

En af de største fejl vi begår når vi laver et nytårsforsæt er at vi er for ukonkrete og gør vores mål meget større end vi nødvendigvis kan håndtere. Dette er et stort problem fordi at vi aldrig kommer til at ramme den der dejlige succesfølelse hvis vi ikke nøjagtig ved hvad vi går efter.

“Jeg vil gerne tabe mig” er ikke et godt nytårsforsæt.

“Jeg vil gerne tabe mig 4 kg, samtidig med at jeg formindsker min fedtprocent, over de næste 4 uger” er langt mere konkret, og du ved præcis hvad du skal gå efter. Du véd at den dag du stiger op på vægten, og du har tabt dig 4 kg, jamen så har du nået dit første mål.

Der er dog en ting der er ligeså vigtig som at være konkret. Og det er at fokusere på en én enkelt ting ad gangen. Der er ingen der siger at man ikke med tiden kan træne sin viljestyrke og mentalitet op til at træne hver morgen, spise udelukkende sundt, løbe 3 gange i ugen, og læse flere bøger, MEN det er ikke et godt udgangspunkt for at holde sit nytårsforsæt.

Der vil, hvis man laver alt for mange mål på en gang, være en stor chance for nederlag, og har man først droppet at løbe 3 gange i ugen, så går der ikke længe før man dropper de andre mål også.

Så start med et enkelt nytårsforsæt, som du kan lægge alt din energi i.

“Jeg vil løbe en tur på 35 minutter 3 gange i ugen”. Simpelhed er nøgleordet.

Lykkes det dig så at holde dette nytårsforsæt i et par måneder, og du føler at det er begyndt at være rutine, så kan du stille og roligt bygge oven på med andre udfordringer.

Skriv det ned, og før logbog

Den anden største fejl som mange danskere begår når de skal prøve at holde deres nytårsforsætter er at de ikke skriver deres mål og resultater ned. Jeg kender det selv. Man tænker: “Selvfølgelig kan jeg huske hvad jeg vejer nu, i næste uge”, men det er aldrig tilfældet.

Eksempel:

Det kan være vægten siger 79,9 kg i denne uge, og det prøver du at huske. I løbet af ugen har du en masse at tænke på, og når du rammer næste uges måling tænker du “Jeg vejede ca 79 kg.”. Så du stiller dig op på vægten og den siger 79,3 kg. ØV - Det føles som et nederlag. Du ved ikke om du har tabt dig, eller om du faktisk har taget 300 gram på.

Sandheden er at du har tabt dig 600 gram på en uge, og du ville du have vidst hvis du havde skrevet det ned.

Uanset hvilke mål du har i dit nytårsforsæt, så husk at skriv det ned. Antal løbeture, tid brugt i fitnesscentret, antal kg tabt osv.

Gør det let for dig selv med storindkøb og hjemmetræning

Den tredjestørste forhindring når det kommer til nytårsforsætter, er travlhed. Vi har simpelthen så travlt med arbejde og andre forpligtelser. Derfor kan den planlagte tur til fitnesscenteret let bliver kasseret fordi der opstår et ekstra møde i børnehaven, eller du måske får en ven på besøg.

Derfor: Gør det let for dig selv at holde din plan! Hvis din plan drejer sig om vægttab eller kost, jamen så sørg for at købe stort ind engang hver 1-2 uge, og måske endda forbered måltider flere dagen i forvejen. På den måde sikre du at du selv når du har travlt kan overholde din madplan.

Snickers, Cheeseburgers osv er aldrig rigtig et problem hvis man bare er derhjemme. Det er på farten at det går galt.

Vi har tidligere spurgt mange af jer læsere hvad jeres største hindring var i forhold til jeres egen sundhed, og overraskende mange af jer svarede at det skyldes manglende tid.

En lige så simpel ting som storindkøb er at sørge for at du ikke er afhængig af dit lokale fitnesscenter. Det kan være tiden er knap, eller at du kommer så sent hjem at dit center har lukket. Det kan du løse ved at have det mest simple fitnessudstyr i hjemmet.

Et bodypumpsæt til armene og skuldrene, en chinupbar til ryggen og et mavehjul til maven. Nogen gange skal der ikke mere til, og selvom du måske foretrækker at træne i centret, så vil du på travle dage være glad for at du ikke skal bruge yderligere 45 min på transport til og fra centret.

Igen, gør det så let som muligt for dig selv, at overholde dit nytårsforsæt!

Planen er ligeså vigtig som målet

Som en afsluttende bemærkning, så husk at altid at planen er ligeså vigtig som målet. Dvs. at du ikke bare skal nøjes med at sige at du vil tabe dig 5 kg, men også hvordan du har tænkt dig at gøre det.

Så del dit nytårsforsæt op i to dele:

Del 1 = Hvad er mit mål? (Vælg en ting, og gør den konkret)

Del 2 = Hvordan opnår jeg del 1? (Hvad skal du gøre for at opnå dit mål)

Kunne du lide indlægget? Så del det gerne herunder. 


Del dette indlæg← Ældre indlæg


0 kommentarer

Skriv en kommentar

Kommentare skal godkendes af administrationen inden de bliver offentliggjort.