Guide: 5 gode måder at holde sig aktiv i efterårsferien

 

Efterårsferien er lige om hjørnet. Mange af os har tendens til at blive inaktive, så snart ferien banker på. Det er lokkende at blive under dynen hele ferien, men det er faktisk vigtigt for vores krop, at vi ikke syner hen i ferierne, fordi det gør det svært at komme i gang igen, og fordi vi har brug for motion - selv i ferierne. Hvis du er udenbys, hvis du skal være hjemme sammen med dine børn, eller hvis du har brug for en pause fra det propfyldte træningscenter i ferien, kan du her få tips til, hvordan du kan holde dig aktiv, selvom det er efterårsferie.

Gåture i skoven

Spar 31% Kun 7 tilbage!
Kettlebell 12 kg - Nordic StrengthKettlebell 12 kg - Nordic Strength

Det er oplagt at opholde sig i naturen i efterårsferien, såfremt vejret tillader det. Naturen er designet til lange gåture, hvilket er med til at holde dig aktiv, da det holder dit kredsløb og dine muskler i gang. Du kan let kombinere en gåtur med socialt samvær med en veninde, din familie eller dine børn. Hvis du har lyst til yderligere motion, kan du vælge at gå i et raskt tempo, at gå i intervaller eller at gå op og ned af bakker eller trapper, ligesom du kan vælge at snøre løbeskoene og i stedet løbe i naturen.

Få pulsen op med havearbejde


Havearbejde er også motion, selvom du måske ikke er bevidst om det. Der er mange ting i haven, der skal klargøres, før vinteren banker på, og hvilket tidspunkt er mere oplagt at gøre det på end i efterårsferien? Det er svært at undgå at få pulsen op, når du slår græs, klipper hæk, river græsplænen eller graver ud til nye bede, fordi du er i konstant bevægelse, hvilket gør det til en god måde at holde dig aktiv i efterårsferien på. På denne måde får du både ordnet nogle af de praktisk ting, du ikke har haft tid til længe, ligesom du tager vare på din krop.

Besøg nye steder - og tag kondiskoene med

Efterårsferien er en oplagt mulighed for at opleve nye steder af byen, man ikke har set endnu, eller at begive sig rundt i landet for at opleve noget, man ikke har oplevet før. Dette kan med fordel gøres ved at iklæde sig kondiskoene, så man er parat til at gå rundt, mens man oplever. Når man besøger nye byer, går på museer eller besøger naturreservater, er der så meget at se på, at man sjældent opdager, hvor mange kilometer man ender med at have gået.
Dette kan med fordel gøres sammen med familien, hvor i kombinerer motion og oplevelser med familiært samvær. Hvis I er afsted længe, kan I gøre holdt på en café og spise en lækker frokost, eller I kan tage madpakker med bestående af sandwichs, grøntsagsstænger og juice. Når I kommer ind i varmen igen, kan I med god samvittighed slappe af på sofaen resten af dagen.

Ophold dig i naturen - det forbedrer din mentale tilstand

Der er mange gevinster ved at opholde sig naturen, og vigtigheden heraf bør ikke underkendes. Ophold i naturen gavner dig især, hvis du er inde i en stresset periode. Selvom det ofte er én af de ting, vi nedprioriterer i disse perioder, er tid i naturen én af de ting, vi burde prioritere langt højere. Det gavner nemlig din mentale tilstand væsentligt. Her kan du læse om, hvordan ophold i naturen er med til at give dig en følelse af ro, hvordan det giver dig overskud, og hvordan det påvirker dit humør.

Ro og overskud

Når du opholder dig i naturen, oplever du en ro, som er svær at finde steder, og som minder om den ro, du får, når du dyrker yoga, eller når du mediterer. Det er bevist, at naturen har en afslappende effekt på os, som får vores nervesystem til at slappe af, fordi mennesket intuitivt fornemmer, at naturen er god for os.
Dette er mange terapeuter blevet så opmærksomme på, at der i dag findes terapeuter, der bruger naturen i deres praksis, ligesom ophold i naturen bruges mere og mere i forsøget på at komme ovenpå igen efter en periode med stress. Naturen modvirker stress, fordi man oplever en helt naturlig ro, når man opholder sig i naturen, hvilket er med til at give dig overskud.

Sollys påvirker dit humør


Udover at ophold i naturens rolig omgivelser er gode for vores mentale tilstand, er det sollys, der befinder sig i naturen, også godt for os. Sollyset er én af de vigtigste kilder til menneskets liv, hvorfor mange mennesker er trætte og triste i vintermånederne, hvor vi ikke får sollys nok. Det er bevist, at mennesket har brug for naturligt sollys, hvilket især er nemt at finde, når man opholder sig i naturen. Kroppen har brug for lyset, fordi det er med til at danne en række vigtige processer i kroppen. Derudover skaber naturligt lys et lykkehormon, som har stor betydning for vores mentale tilstand, ligesom det øger vores energiniveau, mentale overskud og koncentrationsevne.

Du må hjertens gerne dele indlægget på facebook herunder, hvis du kunne lide det.