Skyr med honning, frugt og chiafrø

Start din dag med en nem, hurtig og sund morgenmad

 

Du har måske haft en lang dag dagen før, og du har valgt at sove lidt længere, end hvad du plejer. Det er også helt okay, men din morgenmad må du endelig ikke skippe! Du har fastet hele natten, og du har brug for at kickstarte din dag på en sund måde. Vi ved også godt, at man ikke altid har en stille og rolig morgen, hvor man kan nyde morgenen foran fjernsynet med en kop kaffe og spejlæg til morgenmad, men det betyder ikke, at du skal skippe dagens vigtigste måltid. Læs med her og saml inspiration til en nem og hurtig morgenmad

Skyr med honning, frugt og chiafrø

Ingredienser:

  • 3 - 4 spsk. neutral skyr

  • ½ banan

  • ½ æble

  • 5-10 blåbær

  • ½ tsk. økologisk honning

  • 2 tsk. chiafrø

Tilberedning:

Hæld 3 – 4 spsk. af din favorit skyr op i en skål og rør en ½ tsk. økologisk honning i skyren, så den får en lækker og halvsød smag. Hvis du har en frugtskyr i køleskabet, kan du med fordel skippe honningen, da frugten som regel gør skyren sødere. Hvis du synes, at skyren er lidt for tung i konsistensen, hvilket nogle slags skyr godt kan være, kan du blande 1 spsk. vand i og røre godt rundt.

Skær den halve banan og det halve æble i små tern og kom dem i skyren. Put blåbærrene i og drys chiafrø over frugterne og skyren.

På fem minutter har du formået at lave en lækker, sund og vitaminrig morgenmad, som er sund for din mave og kickstarter din morgen. Frugterne kan du altid selv lege med afhængigt af, hvad du har i køleskabet. Hvis du synes, at du mangler lidt ’knas’ i, kan du hakke nødder og mandler i, så du får nogle sunde fedtstoffer.

 

Udsolgt