3 træningsredskaber alle bør eje

Hvis du er på jagt efter nogle gode basis-træningsredskaber, som kan bruges forskelligt, bør du læse med her. At finde sin egen samling af gode træningsredskaber kan tage tid, så derfor får du her tips til, hvilke typer af redskaber du først må anskaffe dig.

At sammensætte en hjemmetræning behøver ikke være svært, for du kan i princippet gøre det uden redskaber. Har du derimod en vægtstang eller en håndvægt til at ligge, kan du hurtigt opgradere træningen uden for træningscentret.

Elastik

Et elastik er måske ikke umiddelbart noget for dig - tænker du måske. Men vælger du et stærkt, modstandsdygtigt elastik, der giver dig max belastning, kan du hurtigt få arbejdet sveden frem. Du kan bruge en god træningselastik til at arbejde på lår, arme eller skuldre.

Elastik øvelser

Er du på tur i skoven kan du medbringe et elastik, binde det til en lavthængende træstamme og løfte dig op, akkurat som du ville gøre med ringe, når man udfører de såkaldte “ring rows”. Du kan bruge et elastik på mange forskellige måder og er derfor et godt træningsredskab at have liggende.

Se denne korte video for mere inspiration

3 øvelser m. Booty Band (GUIDE)

Spar 28%
Billig håndvægt 3 kgBillig håndvægt 3 kg
Spar 31%
Billig håndvægt 4 kgBillig håndvægt 4 kg

Kettlebells

Kettlebells er næsten et must, hvis du vil træne hjemme en gang imellem. Kettlebells er nemmere at bruge end almindelige håndvægte, fordi du automatisk har et håndtag på selve kettlebellen.

Kettlebell øvelser

Kettlebells kan bruges til et bredt spekter af øvelser heriblandt the Turkish get-up, squats, en almindelig clean eller snatch. Særligt the Turkish get-up er perfekt med kettlebell, fordi man har håndtaget at holde i, når man skal op. Med håndtaget i den klokkeformede vægt har man evnen til at holde vægten lige og roligt balanceret. Sørg blot for at rette dine håndled lodret op, så du ikke belaster dine led uhensigtsmæssigt.

Se 11 af de bedste kettlebell øvelser her!

Ab-roller

Ja, mulighederne med en ab-roller er faktisk ikke så begrænsede, som du måske tror. Det er klart at fokus er på core-regionen med dette træningsredskab. Mange forbinder ab-rolleren med den klassiske “V roll-out”, hvor man holder ab-rolleren med sine hænder og ruller fladt ud.

Ab-roller øvelser

Der findes alligevel alternative metoder man kan bruge dette klassiske redskab på. Hvis du allerede har anskaffet dig et elastik, kan du bruge dette til at fæste dine fødder på ab-rollerens håndtag. Når du har gjort dette, sætter du dig på gulvet og laver en almindelig crunch eller curl-up. Ved at bruge ab-rolleren til dette får du et ubalanceret fodfæste, som udfordrer dig, når du skal udføre dine maveøvelser.

En anden øvelse med ab-rolleren er “hands-to-feet”. Denne øvelse går ud på, at du skal starte i en plankeposition med hænderne på ab-rolleren. Herfra gælder det om at “rulle” kroppen op og dermed få ab-rolleren rullet til dine fødder. Denne øvelse giver dig en udfordring for de dybeste mavemuskler.