Fordele ved at dyrke yoga

Yoga bliver mere og mere populært at dyrke og har ry for både at medføre positive fysiske - og psykiske effekter, som ikke er til at tage fejl af. Her kan du læse, hvad yoga er, og hvilke positive egenskaber det har for både din krop og dit sind.

Hvad er yoga?

Yoga er et træningssystem for både krop og sind, som er op mod 5000 år gammelt, og som grundlæggende handler om at forene krop og sind ved at være til stede fysisk og mentalt på én gang. Yoga foregår på en yogamåtte og består af en række stillinger, som udføres individuelt. Yoga arbejder med alle kroppens muskler ved at strække de forkortede muskler og ved at styrke de mindre svage muskler. Desuden opbygges og smidiggøres både muskler og led, og kroppens koordinations- og balanceevne forbedres.

Mangler du en yogamåtte? Så kan du få den her.  

Sundhedsmæssige gevinster ved yoga

Når kroppen udsættes for stress - eksempelvis via et konstant og længerevarende fokus på vægttab, træning og kost - kan den reagere med vægtøgning, fordi den går i overlevelsestilstand. Dette betyder, at kroppen holder på fedtet, hvormed det ikke er muligt at tabe sig. Yoga har en positiv effekt på vægttab, fordi træningsformen medfører et lavere stressniveau, som beroliger kroppen, hvilket medfører, at nervesystemet falder til ro, og at man opnår en følelse af afslappethed og velvære. Dette betyder også, at kroppens kredsløb, som er med til at pumpe blodet rundt i kroppen, forbedres. Yoga medfører derudover øget kropsbevidsthed, hvilket sætter dig i forbindelse med din krops signaler, så du bliver bedre til at mærke dens behov i form af eksempelvis sult og tørst.

 

Indre velvære og ro

Yoga medfører også en række psykiske fordele. Én af disse er ro i hovedet og en følelse af afslappethed og velvære, som giver et mentalt overskud. Med yoga flyttes fokus fra hovedet og ned i kroppen, hvormed man opnår kontrol over sindet. Det kan normalt være svært at opnå denne ro og kontrol, da vi har en travl hverdag med mange bekymringer og gøremål - dette opnås hurtigt med yoga.

 

Et godt supplement til andre træningsformer

Yoga er et godt supplement til både styrketræning og konditionstræning, da yoga strækker kroppens muskler ud, som kan være spændte eller påvirkede af eksempelvis tung bentræning, løb eller cykling. Desuden styrker yoga kroppens core, som er vigtig for alle andre former for træning. Derudover medfører yoga fleksibilitet i muskler og led, øger din udholdenhed og forebygger potentielle skader.

 

Har du hørt om hot yoga? Det er hvor man dyrker yoga i omkring 40°. Vi har skrevet en artikel om, hvordan du finder den bedste yogamåtte til hot yoga. Læs den her » Bedste yogamåtte til hot yoga