Her er grunden til, at du hader at lave burpees

 

Der er få mennesker, der elsker at lave burpees, men hvorfor - egentlig? At lave burpees har aldrig været noget man enten elsker eller hader - man hader det. En burpee lyder på engelsk mest af alt som en babys bøvs, men en ægte burpee er langt mindre uskyldig end som så.

Sandhedens time

Grunden til at du hader at lave burpees er næsten altid, at de afslører dig. Burpees sætter fokus på kondition og det at syre til, og derfor bliver de en test, der som minutterne går, vil afsløre, om du har glemt at træne kondition ved siden af din styrketræning.

Spar 25% Kun 8 tilbage!
Kettlebell 4 kg - Nordic Strength ®
Spar 21% Kun 5 tilbage!
Kettlebell 10 kg - Nordic StrengthKettlebell 10 kg - Nordic Strength

Reps and reps

En anden rimelig åbenbar grund til, at du sikkert hader burpees er fordi de altid skal udføres i et relativt højt antal. Her ligner antallet af repetitioner ikke det, du ser, når du træner styrke, og derfor kan det at lave burpees virke uoverkommeligt. For at få en god effekt af burpees, vil mange ofte vælge at lave omkring 25, 50, ja, selv 100 gentagelser.

Hvorfor skal jeg lave burpees?

Grunden til at mange inkluderer burpees i deres træningsrutine er simpelthen at de gør det utrolig nemt netop at inkorporere kondition i en styrketræning. Når man udfører mange burpees efter hinanden, vil man mærke, hvordan armene langsomt begynder at syre til, når de skal bære kroppens vægt i en push op, gang efter gang. Hoppet som indleder burpeen begynder at blive et lavere og lavere hop, og pauserne imellem burpeesene bliver længere og længere… Og det er netop derfor, at burpees er gode at udføre!

Når du hurtigt bliver træt og mærker kroppens egentlige tyngde, så begynder det mentale at spille ind, og det er her, du mærker at øvelsen faktisk er god. Øvelsen er konditionsmæssigt udfordrende og samtidig spiller ind på en del styrke og mentalitet, og netop derfor bør du tage burpees med i dit træningsprogram!

Elsk dit hjerte

Øvelsen træner hele kroppen og får gang i både styrken i arme, ben, ryg og ikke mindst hjertet. Den vigtigste muskel er hjertet, og for at træne hjertet må man få det til at pumpe en del hurtigere end det plejer. Med burpees kan du få denne effekt, og du vil snart mærke hjertet pumpe sin vej ud af trøjen!