Hvilket tøj skal jeg træne i?

 

Når du skal træne, kan det være en jungle at finde ud af, hvad du skal have på kroppen. Der findes 3 uskrevne regler, du bør følge, når du skal finde træningstøj, og hvis du har lyst til at finde ud af, hvad de indebærer, så læs med!

1: Bomuld er et no-go

Når du skal træne, er det vigtigt, at du vælger et materiale, i hvilket kroppen har mulighed for at ånde og respirere. Det er vigtigt, at du ikke føler dig indelukket eller klam i det tøj, du har på, og derfor handler den første regel om at gå efter syntetiske materialer, der har åndbare huller, der giver din hud plads til at komme af med den sved, der produceres. Synes du alligevel, at det er dejligt at træne i bomuld, skal du holde dig til en træning, hvor du ikke får så meget sved på panden. Skal du ud på en gåtur eller lave akrobatik på græsplænen, så er bomuld et udmærket valg at klæde sig i.

2: Vælg tøj til anledningen

Ja, også når du skal træne, skal du tænke over, hvad du tager på. Skal du træne styrke kan et par tights eller shorts, en træningstop og et par gode sko være nok. Skal du derimod træne cardio til en fitnesstime, eller skal du til spinning, har du brug for lettere tøj. Her vil et godt valg være et par træningsshorts, en tætsiddende top og et par gode, lette sko. Når du skal træne med høj intensitet er det vigtigt, at du kan smide noget af tøjet undervejs, da du sandsynligvis får det gradvist varmere i løbet af timen.

Skal du ned i den lokale Crossfit-garage og træne, kan det være, at du har lyst til at tage nogle shorts på kombineret med en lækker overdel, kasket og fede sko. Her handler det om, hvad du vil signalere med dit tøj samtidig med, at du kan bevæge dig frit og føle, at du er i ét med dit tøj.

Skal du derimod danse, kan det være, at du kan finde en løs top og et par løse shorts, der lufter godt, når du bevæger dig rundt. Her kan det være, at du danser i bare tæer, men hvis du ikke gør, findes der også træningssko og bånd specifikt egnet til at have på fødderne under dans.

3: Find din stil

Når du skal vælge træningstøj, og finde ud af, hvad der fungerer for dig, handler det selvfølgelig også om, hvilken stil og type af træningstøj, du godt kan lide.

Ved at lade dig inspirere af det store udvalg, der i dag er, kan du helt sikkert finde et stykke tøj, du er vild med. Hvad enten det er træningstights med de vildeste print og detaljer, eller om det er de nyeste fitness-sko, du skal teste kan du altid finde en stil, der passer til dig.

De fleste kædebutikker har i dag en kollektion af træningstøj, så her har du også rig mulighed for at prøve mode-tendenser af, når det handler om træningstøj, og hvad der er smart at træne i.