Mangler du inspiration til løbe-(læse)-turen?

Det kan være svært at finde inspiration til løbeturen, og som du sikkert ved bliver dørtærsklen bare mindre og mindre fristende at krydse, jo længere tid du er om at komme over den. Hvis du mangler lidt inspiration til at pifte din løbetræning op med, så læs med her. Her kan du læse mere om populære og spændende bøger, som handler om løb, men på en anden måde end du sandsynligvis er vant til!

Født til løb (Christopher McDougall)

Den første bog, der uden tvivl vil booste din energi og gøre dig klar til løbeturen, er ”Født til løb” af amerikanske Christopher McDougall. Bogen er en rejse mod svaret på, om mennesket er født til at løbe, og Christopher McDougall er overbevist om, at det er vi.

Bogen tager læseren med på en rejse mod svaret, og rejsen tager McDougall med, næsten, verden rundt. McDougall selv oplevede problemer, da han på sine vanlige løbeture mærkede en smerte i fødderne. Smerten synes han var mærkelig, og han bestemte sig for at gå til lægen. Lægen mente, at McDougall ikke var født til at løbe, et statement, der blev en katalysator for den løbeglade forfatter.

I bogen stifter man bekendtskab med løbemetoder som ”natural running” og ”bare foot running”, som baserer sig på ønsket om at løbe på de bare fødder.

Hvis du har ønsket om at blive inspireret og læse mere om, hvad McDougall finder ud af om løb, så bør du absolut læse ”Født til løb”. Bogen er en øjenåbner og en kulturel og sportslig rejse tilbage i historien.

Running with the Kenyans (Adharanand Finn)

Hvis du har lyst til at læse en engelsksproget bog, så kan ”Running with the Kenyans” anbefales. Bogen giver læseren et indblik i, hvordan elite camps i Rift Valley er bygget op, og hvordan træningen ser ud for de mange løbeglade kenyanere.

Bogen er skrevet af Adharanand Finn, som er en britisk journalist, der i bogen sætter sig for at undersøge hemmelighederne bag de fantastiske, kenyanske løbere, som gang efter gang hiver olympisk guld hjem for Kenya. Adharanand Finn følger de kenyanske løbere og prøver kræfter med træningen, kulturen og maden.

Hvad jeg taler om, når jeg taler om at løbe (Haruki Murakami)

Denne inspirerende bog, skrevet af Haruki Murakami, er en poetisk bog, der gemmer på smukke historier og erindringer fra Murakamis eget liv. Murakami har to passioner: At løbe og at skrive, og han har kombineret dem ved at skrive denne bog. Bogen giver et indblik i, hvilken betydning løb har for Murakamis forfatterskab, og at det at holde sig sund og stærk er vigtigt for at have en hjerne, der fungerer.

Murakami beskriver i bogen, hvordan det frirum, som løbeturen er for ham, giver ham et bedre tankesæt, der efter løbeturen er klar til at koncentrere sig bag computeren. Bogen er derfor også et bevis på, at den mentale sundhed er mindst lige så vigtig som den fysiske.