Disse Proteinpulver er bedst til vægttab - (Her er forskellen!)

Skrevet af Billig-fitness.dk.

bedste proteinpulver til vægttab

I dette indlæg får du en masse relevant information, især hvis du er på slankekur.


Vi går over de forskellige typer proteinpulver og giver dig svar på, hvilken type du bør overveje til dit mål om vægttab.


Hvilket proteinpulver er bedst til vægttab? Den mest populære type proteinpulver, overordnet set, er Whey protein. Whey protein er en komplet form for protein, som indeholder alle vigtige aminosyrer, og optages hurtigt i kroppen. Er du veganer eller laktoseintolerant findes der heldigvis også gode plantebaserede alternativer.


Læs videre i dette indlæg, hvis du ønsker meget mere info omkring de forskellige typer proteinpulver, og hvilken type, som passer til dine behov og vægttab.

Vi har selvfølgelig et stort udvalg af både proteinpulver og proteintilskud. Find det på følgende links:

Hvilket proteinpulver er bedst til vægttab

Forskellen på forskellige proteinpulver

Der findes forskellige typer proteinpulver, og det er derfor ikke nemt at bestemme præcist, hvilken type, der er den absolut bedste.


Dog er der især én type proteinpulver, som klarer sig ekstremt godt, nemlig Whey proteinpulver.

Gider du ikke selv at blande dine proteinshakes?  Så udbyder vi også proteindrikke. En proteindrik er færdigblandet, og det eneste, du skal gøre, er at skrue kapslen af og blot nyde din proteindrik.

Find vores udvalg af proteindrikke her » Proteindrikke

Whey proteinpulver

whey protein

Whey protein, også kaldet valleprotein, er den mest populære form for protein, som bruges i proteinpulver i dag.

Grunden til dette er at valleprotein er utrolig godt, især efter træning, da kroppen hurtigt kan optage proteinerne. 

Whey bruges både til at opbygge muskler, men er også et godt redskab, når du skal tabe dig.

Ligesom de fleste andre proteinshakes, får du nemlig en måltidserstatning i form af Whey protein, som kan hjælp dig til at spise mindre, uden at du går og føler dig sulten hele tiden.

Whey stammer faktisk fra mælk, deraf navnet “valleprotein”.

Den valle, som er tilbage efter mælkeproduktion, indeholder en stor mængde protein i forhold til den totale vægt, derfor er det helt oplagt at bruge til proteinpulver.

En anden god grund til at Whey proteinpulver er det mest populære, er wheys utrolig stærke aminosyreindhold.

Whey kaldes også for et “komplet protein”, da det indeholder alle essentielle aminosyrer, hvilket også er grunden til, at Whey optages så nemt i kroppen.

Whey har også meget få eller nærmest ingen bivirkninger for personer med normalt helbred, dog skal du selvfølgelig ikke bruge Whey, hvis du er laktoseintolerant.

Kasein proteinpulver

kasein proteinpulver

Kasein er en anden form for mælkeprotein, som modsat Whey faktisk optages meget langsomt i kroppen.

Kasein proteinpulver har en egenskab, som betyder, at den faktisk klumper sammen i dit fordøjelsessystem.

På den måde tager det væsentlig længere tid for proteinet at blive optaget i kroppen, og derfor bruges Kasein ofte som en aftenshake, da du sikrer, at din krop har de rette aminosyrer i løbet af natten.

Når det kommer til selve indholdet, er Kasein faktisk lige så godt som Whey protein.

Det bliver dog ikke brugt i så stor grad, da denne langsomt optagende egenskab ikke er efterspurgt af specielt mange personer, men mere til en lille niche gruppe.

Man kan også bruge Kasein som en morgenmad, hvis man skal hurtigt ud ad døren. På den måde vil du føle dig mæt over længere tid, da kasein tager lang tid om at blive optaget i kroppen.

Så alt i alt, bruges Whey protein til at få resultater med det samme, og Kasein protein er en mere forebyggende og langtidsvarende løsning. 

Soja og andre veganske proteinpulver

soja og vegansk proteinpulver

Hvis du enten er laktoseintolerant, veganer eller blot vil fravælge animalske produkter, så er Soja og andre plantebaserede proteinpulver nok det bedste valg for dig.

Heldigvis har disse plantebaserede proteinpulver faktisk udviklet sig så meget, at de næsten er ligeså gode som fx Whey protein.

Derfor skal du ikke være bange for, at vegansk proteinpulver ikke giver ligeså meget som de mælkebaserede proteinpulver, faktisk indeholder de fleste veganske proteinpulver stort set ligeså mange aminosyrer og protein pr. 100 g som Whey protein.

Du kan dog komme ud for, at du ved brugen af vegansk proteinpulver kan blive nødsaget til at blande eller tage flere forskellige typer proteinpulver.

Som sagt er udviklingen god, og nogle veganske proteinpulvere indeholder utroligt mange af de gode stoffer, vi kender fra Whey protein.

Afhængigt af, hvilken type plantebaseret proteinpulver du vælger, skal du sikre dig, at du får alle de essentielle aminosyrer.

Dette kan kræve, at du indtager flere forskellige former for proteinpulver, eller køber et blandingsprodukt, som indeholder alle disse stoffer.

Alt i alt må det konkluderes, at selvom du er veganer, kan du sagtens få den fantastiske virkning, som andre får fra mælkebaserede proteinpulver.

Er proteinpulver godt til vægttab?

Proteinpulver er ikke bare godt til vægttab, det er  nærmest perfekt.

Proteinpulver kan nemlig booste dit stofskifte og øge din forbrænding betydeligt, hvilket jo betyder, at kiloene bliver smidt af hurtigere.

Proteinshakes er også oplagte mellemmåltider, eller måske en erstatning til et normalt måltid.

Proteinpulver har også en utrolig god evne til at holde dig mæt i længere tid.

Du får altså både en masse gode stoffer, samt en enestående mulighed, som sikrer, at du ikke føler dig sulten, og faktisk spiser mindre end du plejer.

Som du måske ved, er protein også nøglen til at opbygge muskelmasse, og jo større muskelmasse du har, jo nemmere bliver det også at tabe dig, da du kan yde mere under din træning.

Husk, hvis du bruger proteinpulver for at tabe dig, bør du overveje at blande op med vand, og ikke mælk, som mange træningsentusiaster gør.

Et andet godt råd til dig, som er på slankekur, er helt sikkert at tælle dine kalorier.

Som en voksen mand siger man som hovedregel, at man skal indtage 2300-2500 kalorier om dagen.

Derfor bør du udregne et realistisk bud på, hvor få kalorier du kan indtage om dagen, uden at føle dig sulten eller svækket, men stadig tabe dig.

Her kan proteinshakes virkelig hjælpe dig, da de som sagt både kan erstatte et måltid, men også indeholder de nødvendige stoffer, du har brug for, især hvis du træner.

Du vil dog hurtigt blive meget træt af proteinshakes, hvis du drikker dem flere gange om dagen.

Derfor vælger de fleste blot at bruge proteinshakes efter træning, da det også er her at effekten fra proteinpulver når sit fulde potentiale.

Det gode er heldigvis, at du faktisk også kan bruge proteinpulver i din madlavning.

Eksempelvis kan du med blot æg, bananer og proteinpulver laver nogle utrolig lækre pandekager som har store mængder af protein.

Med en lille skefuld proteinpulver, en banan og 2 æg får du en fantastisk start på dagen, og en ordentlig omgang protein lige fra morgenstunden.

Så for at opsummere, er proteinpulver meget velegnet til vægttab, dog skal man ikke overdrive.

Brug som hovedregel proteinpulver efter træning, eller som et lille mellemmåltid, hvis du ikke har nået dit daglige proteinindtag.

Proteinpulver er i første omgang et kosttilskud, og bør ikke altid bruges som et alternativ til rigtig og sund mad.

Find den rette balance og integrer proteinpulver på en sund måde i din slankekur. Det kan være et fantastisk redskab til at smide det ønskede antal kilo, lidt hurtigere. 

Hvor meget protein skal man have om dagen?

proteinpulver dosering

Om du vil tabe dig, eller blot opbygge mere muskelmasse, er det ekstremt vigtigt, at du får den rette mængde proteiner hver dag.

Folk der træner, og især dem, som styrketræner, har brug for mere protein end folk, der ikke træner.

Hvis du er en person, som ikke træner eller udøver hård fysisk aktivitet, skal du som hovedregel indtage ca 0.8 gram protein pr. Kilo kropsvægt om dagen.

For folk, der styrketræner, skal dette tal meget længere op, og her er hovedreglen, at man skal have 1.6-2 gram protein pr. Kilo kropsvægt om dagen for at imødekomme den hårde fysiske aktivitet.

Hvis du indtager 2 gram protein pr. Kilo kropsvægt om dagen, kan det godt være lidt svært at gøre blot i form af den mad du spiser.

Derfor vælger mange at supplere med en proteinshake efter deres træning, som giver et stort boost til målet om det daglige proteinindtag.

Et scoop på blot 28 g Nutramino Whey proteinpulver indeholder faktisk hele 20 g protein og blot 100-150 kalorier.

Husk udover brugen af proteinpulver, også at spise godt med mad, som indeholder store mængder protein.

Her er den typiske vinder især kyllingebryst, som indeholder meget få kalorier i forhold til, hvor meget protein det indeholder.

Suppler med gode grøntsager som fx broccoli og andre vegetabilske proteinkilder for at få en god blanding af de forskellige proteintyper og aminosyrer. 

Du behøver ikke være bange for at få for meget protein. Når du træner, øger du din krops naturlige behov for protein, og her er en proteinbar godt til at sikre en god og sund balance i din krop. Find vores udvalg af proteinbarer her » Proteinbar

Vi håber, at du fik nok information om, hvilket proteinpulver der er bedst til vægttab. Æg er også en formidabel kilde til protein. Vil du vide mere om protein, æg og vægttab? Så læs vores artikel herom: Hvorfor er det nu lige at protein er vigtigt for vægttabet?

Vi har proteinpulver i alle mulige lækre smagsvarianter. Prøv at se om du kan finde noget for dig i nedenstående tabel. 

Proteinpulver: Smagsvarianter
Choko-banan
Chokolade
Jordbær
Karamel
Peanutbutter
Stracciatella
Straciatella
Vanilje

Del dette indlæg← Ældre indlæg Nyere indlæg →


0 kommentarer

Skriv en kommentar

Kommentare skal godkendes af administrationen inden de bliver offentliggjort.