Hvorfor er det nu lige at protein er vigtigt for vægttabet?

Hvis du står og skal smide nogle kilo, men synes at være gået i stå, er det relevant at kaste et blik på dine kostvaner. En af de mest effektive måder at tage sig på, er ikke ved at skære så meget af kosten som muligt, men at skære det rigtige af kosten. Så i stedet for at holde dig til de grønne salater, så sørg for at tilføje protein til dine måltider. Dette er en af de mest effektive måder at tabe sig på!

Studier viser, at protein kan hjælpe med at lægge en solid bund og en stopper for den voksende appetit, hvilket kan forhindre dig i at overspise. Derfor tilrådes det at man starter sin dag med et morgenmåltid, der er rigt på protein, for at sikre et effektivt vægttag. Så glem alt om et æble og en kop kaffe på farten, og tag i stedet og forkæl dig selv med en omgang engelsk morgenmad, eller, hvis du har meget travlt, en skål sukkerfri skyr, toppet med nødder.

Er det nødvendigt for mig, at spise morgenmad?

Det er en meget udbredt misforståelse, at det er godt for vægttabet, at skippe morgenmåltidet. Der er dog heldigvis meget nyere forskning der viser, at det ingen effekt har på dit ønskede vægttab, at du skipper morgenmåltidet (http://authoritynutrition.com/is-skipping-breakfast-bad/). Til gengæld er det ikke kun for vægttabets skyld at du bør spise morgenmad, men faktisk har din krop også behov for at komme godt i gang fra start. Morgenmad har vist at have en positiv effekt på mental ydeevne, især hos skolebørn, teenagere og specifikke patientgrupper. Det skal selvfølgelig nævnes, at dette kun gør sig gældende hvis det er den rette morgenmad man spiser. Uanset hvor lækre guldkorn eller choko rice end måtte være, så er det altså ikke dette som hverken vi eller de ovenfornævnte studier anbefaler. Spis til gengæld et ordentligt måltid, med protein og sunde nærringsstoffer.

Liquid error (snippets/product-labels line 37): comparison of String with 59900 failed

Protein er det absolut mest vigtige næringsstof for vægttab.

 

Kroppen bruger nemlig flere kalorier på at bearbejde protein, sammenlignet med fedt eller kulhydrater. Desuden sørger protein for, at du føler dig mæt i længere tid (http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC524030/).

Måltid med et højt niveau af protein, sørger for at holde dig mæt.

Flere studier har demonstreret, at protein til morgenmad påvirker din spiseadfærd. Flere af dem har påvist, at morgenmåltider med højt protein indhold reducerer sult (http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/25889354). Dette skyldes, at protein aktiverer kroppens signaler, der styrer appetit, hvilket bevirker til at ens lyst til mad samt overspisning reduceres. MRI scanninger har desuden vist, at man ved at spise et proteinrigt morgenmåltid kan reducerer de signaler i hjernen, der kontrollerer ens motivation for at spise, samt den belønningsdrevne adfærd (http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/21546927).

Hvordan proteinrige morgenmåltider hjælper dig til at tabe vægt.

Som nævnt tidligere, kan proteinrige måltider reducere appetitten, hvilket derved kan hjælpe dig betydeligt i dit vægttab.

Et studie af overvægtige teenagere i Kina viste, at hvis man udskiftede et korn-baseret morgenmåltid med et æg-baseret måltid, så man et signifikant større vægttab over 3 måneder (http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/24923232).

Selvom man ønsker et hurtigt vægttab, er det altså ikke den rigtige fremgangsmåde, at skippe det ene måltid efter det andet. Spis i stedet proteinrigt, og se hvordan det påvirker din krop og spiseadfærd.

Hvilke madvarer bør du spise til morgenmad?

Svaret er lige så enkelt som det er kort: ÆG!

Æg er utrolig næringsrige og høje på protein. Det betyder dog ikke at du behøver at spise æg hver eneste dag i resten af dit liv, men prøv at holde dig til proteinrige morgenmåltider. Det kan blandt andet inkluderer fisk, bøffer, kylling eller mælkeprodukter. Der er efterhånden kommet en masse sukkerfrie skyr produkter på markedet, som du med fordel kan bruge når du skal have et hurtigt måltid, inden du spurter ud af døren. Men sørg for at det er den rigtige sukkerfrie skyr du køber, da markedet desværre også er fyldt op med meget sukkerholdigt skyr.

Kunne du lide indlægget? Så del det meget gerne.