Hvordan taber man sig hurtigt? Her er 10 tips

Hvordan taber man sig hurtigt, læs med her. 10 simple tricks.

Vægttabsindustrien er fuld af myter og ”gode råd”. Det kan være alt, lige fra virksomheder der har lyst til at sælge dig deres helt særlige og meget magiske slankepille, til venskabelige råd om at et øget vægttab kan opnås ved at skippe morgenmaden. Vi har sorteret alle myterne fra, og fundet 10 stærke, evidensbaserede råd, til dig der ønsker at gå lidt ned i vægt, på en sund og naturlig måde.

1) Drink vand, især FØR måltider.

Du har måske hørt, at man kan øge sit vægttab ved at få rigeligt med vand, men vidste du også, at man opnår den største effekt, ved at indtage væsken inden et måltid?

Vand kan helt generelt øge fordøjelsen med 24-30% over en periode på 1-1.5 timer, hvilket vil hjælpe dig med at brænde nogle flere kalorier af (http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/14671205).

Studier viser også, at hvis man indtager ca. 0.5 liter vand ca. 30 minutter før måltider, så påvirker det appetitten i så stor en grad, at man er bedre til at regulere det man indtager. Således viste studiet, at de forsøgspersoner der indtog ca. 0.5 liter vand ca. 30 minutter før deres måltider tabte 44% mere vægt, end de der ikke gjorde (http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/19661958).

2) Spis æg til morgenmad

Studier viser, at ved at erstatte et kornbaseret morgenmåltid med æg, så påvirkes appetitten, således at der inden for de næste 36 timer indtages færre kalorier. Det behøver faktisk ikke nødvendigvis at være æg, det kan også være et andet proteinrigt måltid, herunder for eksempel fisk eller kød (http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/16373948).

Spar 12% Kun 9 tilbage!
Bodybar 7 kg
Bodybar 7 kg
299 kr 339 kr
See more
Kun 10 tilbage!
Bodybar 9 kg

3) Kokosolie er din ven

Tænker du synderligt over hvad du steger i? Det gjorde jeg ikke, før for nyligt. Frem for at bruge smør eller alm. Olie, så skift præparaterne ude med noget kokos olie. Det er sundt af flere forskellige årsager, men lige i forhold til vægttab, er det at foretrække, fordi det fedt der er i kokosolie bliver fordøjet anderledes. Samtidig reducerer det også din appetit, hvilket vi i forbindelse med et vægttab selvfølgelig ikke er kede af.

Men husk selvfølgelig lige, at det ikke handler om at tilføje kokosolie til alt hvad du spiser, men at det derimod handler om at skifte de andre olier ud med kokosolien.

4) Sørg for at have sunde snacks i hjemmet

Jeg ved ikke om I kender det, men jeg gør i den grad! Når først jeg er sliksulten eller bare helt generelt ikke kan vente på at aftensmaden bliver færdig, så har jeg lyst til at grovæde alt hvad der er indenfor en overskuelig afstand. Derfor er det utrolig vigtigt at sørge for, at der i hjemmet altid er nogle sunde alternativer, både til den lille sult, men også til at fjerne toppen af sukkertrangen. Nogle gode forslag er blandt andet nødder, nogle grøntsagsstænger der allerede er skåret ud og klar til at spise eller måske noget skyr med en eller anden lækker smagsvariant (husk at købe sukkerfri skyr!). Det virker basalt, men jeg har selv opdaget hvor stor en forskel det gør for mine kostvaner, at der ligger noget sundt og lækkert klar, hvis jeg er ved at gå helt grassat i det forbudte slik skab.

5) Børst tænder efter du har spist

Det tilrådes at man ikke børster tænder mere end 2 gange dagligt, så selvfølgelig vil jeg ikke stride imod tandlægernes anbefaling. Det her råd er altså et der kan anvendes efter aftensmaden. For at undgå at skulle blive fristet af snacks til filmen eller lige inden du går i seng, så børst tænder lige efter du har spist aftensmad. Der er ingen grund til at udskyde det til senere, for så kan du risikere at komme i klemme, når slikskålen står lige foran dig.

6) Spis krydret mad

Stærke krydderier, såsom chili eller cayennepeber, kan faktisk være med til at sætte skub i forbrændingen og reducere din appetit. Det er altså to gode egenskaber, som kan være med til at øge dit vægttab. Så hvis du ikke er alt for sart, så kom lidt chili i din portion scrambled eggs om morgenen, eller drys det ud over aftensmaden. Det behøver ikke brænde hele vejen ned igennem din krop, men lad være med at sparre alt for meget på det (http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/21093467).

 

7) Tyg langsommere

Du har måske hørt rådet før, men glemt at få det ind i din madrutiner? At tygge langsomt kan reelt være gavnligt for dit ønskede vægttab, det er ikke en myte. Det tager nemlig noget tid for hjernen at registrere at du har fået ”nok” at spise. Modsat hvad man måske ville mene var logisk, er det nemlig ikke maven der siger stop, når du har fået nok indenbords, men derimod hjernen. Derfor skal du give din hjerne tid til at registrere at du er i gang med at spise, og hvor meget det er du har spist. Studier viser at du både spiser mindre portioner ved at tygge langsommere, men også at det at tygge langsommere kan øge produktionen af de hormoner, der er nyttige i forbindelse med et vægttab (http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/19875483).

8) Brug mindre tallerkener

Det lyder lige så basalt som vores tip nummer 7, men er det noget du egentlig har tænkt over, eller måske endda gjort brug af? Her handler det igen om at vi skal ”snyde” hjernen. I stedet for at tage en stor tallerken til den mad vi skal have, så tag i stedet en mindre tallerken, og se om ikke det påvirker hvad du spiser. Lige pludseligt kan en mindre portion godt virke større, og hvis du så også spiser langsommere, så vil du helt sikkert bemærke at du spiser mindre under dine måltid.

Liquid error (snippets/product-labels line 37): comparison of String with 59900 failed

9) Hold dig fra sukkerholdige drikke

Der er mange der er bevidste om at de ikke skal købe almindelig sukkerholdigt sodavand, men der er til gengæld langt færre, der er klar over hvor meget sukker de egentlig fylder sig med. Saft og frugtjuice indeholder også store mængder sukker, selvom man måske kan glemme det i forbifarten. Et stort glas appelsinjuice er måske ikke den bedste måde at starte dagen ud med, i hvert fald ikke hvis du ønsker et øget vægttab. Hvis du dog er en juice-junkie og gerne vil kunne nyde et glas eller to i ny og næ, så find blenderen frem og lav noget sund juice. Enten baseret på bær og få sukkerholdige frugter, eller også på grøntsager. Der er et utal af lækre opskrifter på sunde grøntsagsjuice, så det er bare om at prøve sig frem. Personligt er jeg helt vild med et mix af citron, mynte, ingefær, en smule æblemost og en håndfuld blandede bær. Det er kradsbørstigt men lækkert!

10) Sørg for at sove ordentligt

Vidste du, at god søvn i allerhøjeste grad er undervurderet? At få sovet ordentligt er faktisk lige så vigtigt som motion og god kost. Studier viser, at dårlig søvn er den største hovedårsag til overvægt, og man anslår sågar at det øger ens risiko for overvægt med 89% hos børn og 55% hos voksne (http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC2398753/). Derfor kan vi slet ikke understrege det grundigt nok, hvor vigtig god søvn er. Du har sikkert hørt det et utal af gange, men nu hvor du er bevidst om hvor stor en forskel det kan gøre for dit vægttab, kan det endda være at du vil tage rådet til dig?

Kunne du lide indlægget? Del det meget gerne.