Behøver du en personlig træner?

Har du spurgt dig selv, om det er nødvendigt med en personlig træner? Svaret afhænger af dig og den type temperament du har, når det drejer sig om træning og motivation. Om du har brug for en personlig træner afhænger også af dine økonomiske rammer, og om du har lyst. Find ud af, om det er nødvendigt for dig med en personlig træner (PT) her.

Hvilket temperament har du?

Hvis du er typen, der har en lav grad af selvdisciplin, så er en personlig træner sandsynligvis noget for dig. Hvis du er typen, der helst vil styre dig og din træning selv, så er en personlig træner sandsynligvis ikke noget for dig. Mange personlige trænere anvender motiverende SMS’er eller andre virkemidler, der minder dig på, at det er tid til at træne, og hvis et sådan aspekt kan irritere dig, bør du enten sige det til din PT eller træne på egen hånd med en kompetent ven eller finde inspiration på nettet.

Hvis du har brug for anerkendelse for det, du på nuværende tidspunkt kan eller blot har brug for et tilrettelagt program for at træne dig selv op, tabe dig eller komme tilbage fra en skade, så kan en personlig træner være den perfekte løsning.

Resultatet - det samme eller bedre med PT?

Om du får det samme resultat ved at træne på egen hånd eller med PT afhænger af mange ting, men det er sikkert, at med en PT er du dedikeret på en anden måde, fordi du faktisk betaler for at få private, tilrettelagte timer. Med en PT får du en målrettet træning, som du bliver tvunget til at følge, netop fordi du har betalt for det. Ved at binde sig på denne måde vil mange føle sig “tvunget” til at komme til træning - en god motivation, der kan virke for de fleste. Hvis du kommer overens med din PT, er det klart at foretrække, og derfor kan der selvfølgelig også være det rent personlige aspekt - altså, om man fungerer sammen med den træner, man har fået tildelt.

Liquid error (snippets/product-labels line 37): comparison of String with 59900 failed

Det økonomiske aspekt

En personlig træner i Danmark koster cirka 600-700 kr. pr. time. men ofte kan du få en god pris, hvis du køber et helt forløb. Et forløb på otte uger koster omkring 5000 kr.

Om du skal vælge en personlig træner afhænger først og fremmest af din pengepung - har du råd? Hvis du har råd, kan du overveje, om en personlig træner er noget for dig. Du kan med en PT få øjnene op for nye træningsmuligheder eller få gnisten tilbage og lysten til at træne, og derfor kan pengene være godt givet ud.