Løbeture kan føles lange og kedelige. Ofte kan dette afhjælpes med selskab eller musik i ørene - men dette er desværre ikke altid nok. En løsning på dette problem kan være at bruge din smartphone, som du alligevel altid har ved hånden og ofte har med på løbeturen for at måle tid og distance. Én af de mest populære og underholdende apps til løb er appen Zombies, Run!, som på nuværende tidspunkt har flere millioner af brugere verden over.

zombies app intervaltræning

Flygt fra zombier

Zombies, Run! bygger på missioner, hvilke der på nuværende tidspunkt eksisterer 200 af. Alle missioner er forskellige og går ud på at flygte fra frygtindgydende zombier, der jagter dig, og som altid er lige i hælene på dig. Zombies, Run! slås til, når du påbegynder dit løb, hvorefter du begynder at løbe. Pludselig udsender appen en lyd, som betyder, at zombierne er tæt på dig, og at du er nødt til at sætte farten op. Hvis du ikke gør dette, fanger zombierne dig, hvormed du har tabt missionen og skal starte forfra. Undervejs er det muligt at opsamle genstande, som kan bruges til at opbygge din by, som zombierne har ødelagt, før de satte jagten ind på dig. Dette fastholder motivationen og giver dig lyst til at bruge appen kontinuerligt.

Anderledes intervalløb

Jo tættere zombierne kommer på dig, jo hurtigere er du nødt til at løbe. Dette betyder, at din træning bliver til intervalløb, uden du nødvendigvis er bevidst om det, fordi det er en del af missionen. Intervalløb er godt for kroppen, fordi det forbedrer dens evne til at optage ilt, og fordi forbrændingen boostes og efterfølgende er højere end ved løb i normalt tempo.

Tilpas appen dit behov

Zombies, Run! har flere valgmuligheder, der gør, at den manuelt kan tilpasses dig og dine behov. Appen kan både bruges udenfor, indenfor og i fitnesscentre, og den kan bruges uafhængigt af, om du ønsker at gå en tur, at jogge eller at løbe. Desuden er det muligt at oprette egne missioner eller at synkronisere sin fremgang sammen med andre brugere af appen.