Lær at lav box jumps

 

Øvelsen “box jump” er en fed øvelse, der har rødder tilbage til Crossfit verdenen. Et box jump betyder på dansk blot et hop op på en kasse. Øvelsen er en alternativ måde at træne trappehop på, og man kan derfor bruge en kasse, uanset om den er lav eller høj. I de fleste Crossfit centre finder du en kasse, der egner sig perfekt til de klassiske box jumps, og herfra gælder det blot om at se, hvor højt man kan hoppe - og hvor mange gange.

Spar 25% Kun 3 tilbage!
Kettlebell 4 kg - Nordic Strength ®
Kun 10 tilbage!
Kettlebell i plast - 6 kg

Vejen til et højt box jump

Selvom øvelsen er simpel, kræver det alligevel en del smidighed og styrke at mestre et højt box jump. For at træne sig op til større og højere box jump, kræver det, at man øver sig på en mindre kasse. Der findes derudover forskellige øvelser, man kan bruge til at træne sig op til et højt box jump, heriblandt squats, benpres og almindelige hop.

Træn lår-styrken op

Ved at træne squats træner man lårstyrken op - altså den styrke, der skal få kroppen til at generere nok kraft opad. Ønsker du at øge din evne til at hoppe opad er squat et trin på vejen. En anden øvelse, der kan træne din styrke i ben og lår er et benpres i en maskine. Her kan du lægge en del vægt på og øge styrken i dine ben. Hvis du prøver at lægge utrolig meget vægt på i benpres og derefter prøver at udføre et box jump, vil du opleve, at box jumpet bliver en del lettere, da du ikke længere har modstand i benene.

Box jumps er udfordrende, fordi de udfordrer din evne til at få dine ben højere op end hoften, noget der kan trigge din hjerne og din øje-krop koordination.

Træn smidigheden op - hvordan?

Spar 31% Gratis fragt Anbefalet af os
Aerobic vægtstang sæt på 20 kg - Nordic StrengthAerobic vægtstang sæt på 20 kg - Nordic Strength

Smidighed er måske en by i Rusland for dig, men det er vigtigt at være opmærksom på sin smidighed og fleksibilitet i forskellige sammenhænge. Sørg for at strække godt ud i musklerne, når du er færdig med at træne. Sørg for at du presser kroppen en smule, sådan at de steder, hvor du føler dig stiv, bliver fleksible ved at strække området ud. Gør du et par bevidste fleksibilitetsøvelser efter hver træning, vil du kunne mærke forskellen, når du skal foretage et box jump. Fleksibilitet er derudover gavnlig for alle, fordi en fleksibel krop er en bevægelig krop, der ikke bliver stiv af ensformig træning.